![]() |
|
Kociol ELEKTROMET EKO-KWP 15 - Wersja do druku +- Forum ogrzewnictwo (https://forum.ogrzewnictwo.pl) +-- Dział: Urządzenia grzewcze (https://forum.ogrzewnictwo.pl/forumdisplay.php?fid=66) +--- Dział: Wodne (https://forum.ogrzewnictwo.pl/forumdisplay.php?fid=78) +--- Wątek: Kociol ELEKTROMET EKO-KWP 15 (/showthread.php?tid=763) |
Kociol ELEKTROMET EKO-KWP 15 - marian84 - 2007-05-23 Kotly elektrmet...dobra jakosc tylko cena wygorowana. 15 kW w zupelnosci wystarczy. Jesli chodzi o zawor czterodrogowy to juz jest decyzja do podjecia przez hydraulika. Trojdrogowga rowniez by wystarczyla. Pozdrawiam Kociol ELEKTROMET EKO-KWP 15 - Rodzyn - 2007-05-23 Czy to jest opinia uzytkownika czy znawcy??Jesli uzytkownika to prosze o wiecej szczegolow na tematek eksploatacji.Dziekuje.Pozdrawiam Kociol ELEKTROMET EKO-KWP 15 - marian84 - 2007-05-23 Znam ta firme i rozwiazania poniewaz pracowalem w branzy grzewczej. Jesli chodzi o uzytkowanie to kazdy chwali to co ma u siebie w domu pozdrawiam...
Kociol ELEKTROMET EKO-KWP 15 - janko1 - 2007-09-12 Zawór mieszający z tego co ja słyszałem jest niezbędny w układach z programatorem pokojowym jeśli takowy jest podłączony do instalacji co.Jeśli chodzi o piec to posiadam taki 15 KW od zeszłego roku. Działa bezproblemowo rozpalasz co 3 do 7 dni zasypujesz podajnik czyszczenie raz na 1.5 miesiąca. Mieszkam na piętrze a kotłownie mam w piwnicy znudziło mi się latanie do kotłowni a dzięki temu kociołkowi mam czas na inne zajęcia. eko-groszek poworkowany wystarczyo tworzyć klapę podajnika zasypać nawet przed wyjsciem w niedziele do kościoła polecam Kociol ELEKTROMET EKO-KWP 15 - marian84 - 2007-09-18 janko1 napisał(a):Zawór mieszający z tego co ja słyszałem jest niezbędny w układach z programatorem pokojowym jeśli takowy jest podłączony do instalacji co.Jeśli chodzi o piec to posiadam taki 15 KW od zeszłego roku. Działa bezproblemowo rozpalasz co 3 do 7 dni zasypujesz podajnik czyszczenie raz na 1.5 miesiąca. Mieszkam na piętrze a kotłownie mam w piwnicy znudziło mi się latanie do kotłowni a dzięki temu kociołkowi mam czas na inne zajęcia. eko-groszek poworkowany wystarczyo tworzyć klapę podajnika zasypać nawet przed wyjsciem w niedziele do kościoła polecamBez względu na to czy jest programator pokojowy czy nie to zawór mieszający 3 lub 4 drogowy jest niezbędny min. ze względu na bezpieczeństwo pracy kotła. Temp. powrotu wody do urządzenie nie może być niższa niż 55 stopni C. W przeciwnym wypadku może wystąpić roszenie kotła, a w następstwie przerdzewienie płaszczy wodnych. Zawór mieszający nie dopuszcza do takich sytuacji. Kociol ELEKTROMET EKO-KWP 15 - sławomir - 2007-10-04 A co powiesz nato że dawniej niebyło sterowników, zaworów a piece pracowały średnio 15lat ![]() niebyło roszenia? Najczęszczym powodem korozji pieca jest zastąpienie stali kotłowej zwykłą StsS, i ścianki 5 mm zamiast 6 mm trowej. zawór natomiast powoduje upłynnienia pracy pieca, dawniej niestosowano sterowników, paliwo paliło sie swoim tempem, ekonomicznie(jak jazda samochodem po trasie), teraz dla wygody bardziej stosowane sa sterowniki z wentylatorami, (a to przypomina jazde samochodu na światłach gdzie się gazuje i zwalnia), Zawór załatwia sprawę i utrzymuje piec obieg piecw w jednakowej temperaturze co upłynnia pracę. pozdrawiam |