![]() |
powietrzne ogrzewanie domu - Wersja do druku +- Forum ogrzewnictwo (https://forum.ogrzewnictwo.pl) +-- Dział: Instalacje (https://forum.ogrzewnictwo.pl/forumdisplay.php?fid=74) +--- Dział: Powietrzne (https://forum.ogrzewnictwo.pl/forumdisplay.php?fid=107) +--- Wątek: powietrzne ogrzewanie domu (/showthread.php?tid=843) |
powietrzne ogrzewanie domu - mpos - 2008-08-21 chcę zamontować w domu powietrzne ogrzewanie połączone z wentylacją i klimatyzacją. Wie ktoś może jak to się sprawdza w podynkach mieszkalnych. czy słychać w pomieszczeniach szum wentylatorów. Czy ma ten system jakieś inne minusy. A może dać sobie spokój zrobić tak jak większość ogrzewanie wodne?? Ktoś już może ma taki system ogrzewania?? powietrzne ogrzewanie domu - puterko - 2009-10-07 mpos napisał(a):chcę zamontować w domu powietrzne ogrzewanie połączone z wentylacją i klimatyzacją. Wie ktoś może jak to się sprawdza w podynkach mieszkalnych.Ja mam jedynie klimatyzacje ,ale tutaj sprawdza sie w domu mieskzalnym. nie wiem jak w blokach powietrzne ogrzewanie domu - bogdan_new_jersey - 2012-02-08 jeżeli jest dobrze zrobiona, to super sprawa powietrzne ogrzewanie domu - simon - 2012-03-09 DAJ SOBIE SPOKÓJ. powietrzne ogrzewanie domu - spichu - 2012-08-07 simon napisał(a):DAJ SOBIE SPOKÓJ. Chyba, że jesteś uparty i działasz irracjonalnie. "Pogodynki mieszkalne" poprawiły mi poranek. Dzięki! ![]() powietrzne ogrzewanie domu - krisk - 2012-12-15 Nie idz w coś tak irracjonalnego jak pompa ciepła ciepła z dolnym źródłem jako powietrze Działa do maks -7C Potem musisz mieć drugie źródło i to na pełną moc Lub grzałkę elektryczną w zasobniku wody o mocy rzedu 6 do 8kW w przypadku temperatur poniżej 7C Klima ... no jak nie masz gazu a masz wolne środki to załóż gruntową odwracalną pompe ciepła z sondami pionowymi Zakup : to nieziemskie pieniądze a koszty jak przy kotle gazowym no i masz klimatyzacje tj chłodnica latem a nagrzewnice zimą za rekuperatorem jak masz gaz załóż gaz i nie zaczynaj z tym zabawy bo wtopisz mase pieniędzy i nigdy nie będziesz zadowolony do końca Pozdrawiam powietrzne ogrzewanie domu - olaW - 2015-04-08 A dlaczego ma nie być zadowolony? Macie jakieś złe doświadczenia. My również myślimy o takim rozwiązaniu. powietrzne ogrzewanie domu - pappenhaimer - 2015-07-02 jeżeli chodzi o powietrzne pompy ciepła, które sprawdzaja się w niskich temeperaturach, to zdecydowanie stiebel eltron. jej dodatkowa, bardzo duża zaleta, to uzyskiwanie wysokich temperatur zasilania co sprawia, że pompa jest idealnym rozwiązaniem dla modernizacji. Nie ma potrzeby wymiany instalacji CO powietrzne ogrzewanie domu - Twolik - 2015-07-14 Szum wentylacyjny da się wyeliminować za pomocą odpowiedniego systemu.Płyty z którego jest wykonany zostały zrobione z włókien szklanych, które mają bardzo dobre właściwości akustyczne i termiczne. Sam kiedyś interesowałem się tym tematem i dokonałem dobrego wyboru. Zachęcam do poczytania. powietrzne ogrzewanie domu - pappenhaimer - 2015-08-19 mówisz o szumie w sensie głośności pracy pompy (sprężarki)? niski poziom mocy akustycznej generalnie jest bardzo istotnym parametrem w przypadku instalacji pompy ciepła w ciasnej zabudowie powietrzne ogrzewanie domu - Kaliks - 2017-09-26 Dokładnie, jest to naprawde istotne. ______ powietrzne ogrzewanie domu - Mikel40 - 2021-04-29 krisk napisał(a):Nie idz w coś tak irracjonalnego jak pompa ciepła ciepła z dolnym źródłem jako powietrze Nie mogę się zgodzić z ta opinią. W moim domu sprawdza się świetnie. Rachunki za ogrzewanie w ciągu roku obniżone do 3500 kWh na rok, co przy 0,60 gr za kWh daje śmieszna kwotę. Mam też moduły na dachu - co tez wspomaga system. Także ja jestem wielki orędownikiem nowej technologii z energia odnawialną, która zasila dom w prąd i ciepło. |