Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

PROBLEM Z CIŚNIENIEM !!!

1 Odpowiedzi, 4848 Wyświetleń

Łucjan

2012-03-29, 16:00:36
Unregistered
Witam,
Problem dotyczy spadków ciśnienia na instalacji C.O., instalacja chodzi na kotle dwufunkcyjnym Junkersa, miałem podejrzenie że padło w nim naczynie ponieważ ciśnienie po ostygnięciu wody spada do 0 po sprawdzeniu naczynia okazało się że "niby" trzyma ciśnienie, sprawdziłem rurki w kotle od naczynia i manometr wszystko gra wiec postanowiłem dołożyć drugie naczynie dla pewności. Sytuacja się ustabilizowała ale tylko na 3 dni potem znowu zaczęło spadać ciśnienie. Pomyślałem wiec że może naczynia kolidują ze sobą i spuściłem powietrze z tego w kotle, ale nie pomogło, instalacja trzyma ponieważ zrobiłem probe. Nie wiem co się może dziać ze ciśnienie spada skoro to nie wina naczynia i szczelności i co się dzieje z ciągle dobijaną wodą skoro zawór bezpieczeństwa jej nie wyrzuca ? Dodam ze dom ma jedno piętro kocioł jest na pietrze z 5 grzejnikami, na dole są 4 grzejniki.
z góry dziękuje za pomoc.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa