Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

czym palic w nowym kotle?

6 Odpowiedzi, 10572 Wyświetleń

kris4196

2013-08-13, 10:21:39
Unregistered
Szwagier namawia mnie na wymiane kotla z podajnikiem, ze niby taki eksta. Warto, czy nie? A jeśli tak, to czym palic? Mieszanka, weglem z konkretnej kopalni?
  • Odpowiedz

bagi.krop

2013-08-19, 12:57:19
Unregistered
Pal czym chcesz. Zrob tylko jakas kalkulacje kosztów. Mi oplaca się palic latem, w celu ogrzania wody tylko kulkami mialowymi i ekogroszkiem do tani opal. Zima zmieniam rodzaj i przezucam się na ten o wyszej wartości opalowej. Wychodzi niedrogo, a ja i moja familia jesteśmy zadowoleni z efektow.
  • Odpowiedz

ted_t

2013-08-23, 19:04:02
Unregistered
Kolapnia nie ma az takiego znaczenia, bo widomo tam znajduja się na roznych wysokosciach rozne pokłady, a wegiel raz jest lepszy raz gorszy. Dla mnie wazna jest cena, nie będę przeplacal, wywalal bajońskich sum na wegiel z kopalni ze slaska. Wole tansze rozwiązania. Zasypuje podajnik miałem i kulkami. Zima zwykłym ekogroszkiem. I jakos nie narzekam na ogromne wydatki za ogrzewanie,nie jest nam tez zimno. Groszek od t.o. spełnia nasze oczeikiwania energetyczne.
  • Odpowiedz

ted_t

2013-08-23, 19:05:12
Unregistered
sory KOPALNIA
  • Odpowiedz

antek.yelol

2013-08-27, 06:34:45
Unregistered
Ten t.o. ma slaba prase. Na innych portalach trochę po nich jada. Dziwi mnie to hejtowanie, bo wiadomo maja niskie ceny, za które nie można oczekiwać produktu z najwyszej polki. Nizsza cena rowna się podukt o obniżonej energetyczności. Chcesz mieć wieksza moc w podajaniku, trzeba się liczyc z wyzszymi kosztami. Dla mnie to niewytlumaczalne, ze ludzie tego nie rozumieją i ciagle za grosze oczekują cudownego worka, który ogrzeje ich przez caly sezon.
  • Odpowiedz

stach.s44z

2013-08-29, 10:27:29
Unregistered
Sa bez zarzutu. Polecam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa