Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

proszę o pomoc

6 Odpowiedzi, 10663 Wyświetleń

monika357

2011-01-14, 16:09:12
Unregistered
Mieszkam w bloku 8-rodzinnym ,gdzie jest wspólne ogrzewanie na piec drzewny.B.chciałabym się dowiedzieć jaka jest przyczyna wysokiego zużycia GJ (26)przy włączonym 1 grzejniku i ustawionym na 3,5 przez cały okres grzewczy.Licznik miałam wymieniony i w dalszym ciągu jest to samo Wszyscy pozostali mieszkańcy mając większe metraze zużywają od 6 do 10 GJ Natomiast u mnie zawsze jest od 24 do 27 -przy jednym grzejniku i małym metrażu BARDZO PROSZĘ O POMOC wwyjaśnieniu w/w sytuacji
  • Odpowiedz

monika357

2011-01-19, 15:40:35
Unregistered
Dzięki...Tylko nie znam nikogo kompetentnego w tej dziedzinie ~POZDROWIONKA~
  • Odpowiedz

sysunia

2011-01-23, 12:00:11
Unregistered
Najbanalniejszą przyczyną może być nieumiejętne długie wietrzenie, np. przez uchylanie okna lub nieszczelność stolarki okiennej, co powoduje zwiększenie zużycia energii cieplnej (duża część ciepła wydostaje się na zewnątrz), szczególnie wówczas, gdy grzejnik znajduje się pod oknem. Aby zminimalizować straty należy zakręcić zawór na pozycję zero, odczekać chwilę aż temperatura w pomieszczeniu opadnie, otworzyć okno na 15-20 minut, zamknąć okno, odczekać aż temperatura wewnątrz mieszkania się unormuje i ponownie odkręcić zawór.
  • Odpowiedz

monika357

2011-01-29, 10:11:00
Unregistered
~~DZIĘKUJĘ ~~
  • Odpowiedz

sylwia4012

2014-01-17, 17:33:21
Unregistered
Właśnie jeśli chodzi o szczelność, to czy ktoś miał do czynienia z takimi oknami uchylno-obrotowymi jak tutaj <Reklama;pozdrawiam;Admin >? Nie wiem czy zatrzymują dużo ciepła wewnątrz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-01-18, 08:07:55 przez sylwia4012.)
  • Odpowiedz

WkladyKominkowe_net_pl

2014-04-14, 14:58:45
Unregistered
Może wstaw zdjęcie takiego okna i zobaczymy jak sie prezentuje bo po opisie nie wiem czy dobrze zdiagnozuję. Ważna jest szczelność oraz odpowiednia izolacja budynku.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa