Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

kominek czy koza?

10 Odpowiedzi, 17580 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

andrzejslk

2014-11-25, 07:19:29
Unregistered
Witam, Jestem zainteresowany kupnem powietrznego kominka lub kozy. Cały dom ma powierzchnię ok. 150 m2, ale ja chcialbym zeby kominek ogrzewal tylko 2 pomieszczenia (ok. 70 m2). Jakie urzadzenie proponujecie, jakiej mocy? jaki system dystrubucji powietrza? oczywiście duże znaczenie ma tez aspekt wizualny - zwlaszcza dla żony Smile Liczę na fachowe doradztwo Smile

olaW

2015-03-24, 12:23:05
Unregistered
Proponuję kozę. Fajnie się prezentuje, ale to zależy w jakim stylu jest Twój dom Wink

andrzejslk

2015-04-26, 10:33:26
Unregistered
już zdecydowałem i już mam zamontowany wkład Nadia o mocy 7 kW. Na początku roku kupiłem i do tej pory wszystko jest ok, przyjechali do mnie z firmy, zamontowali, jestem bardzo zadowolony Smile daje radę ogrzać te pomieszczenia, które chciałem... Pozdrawiam

hania78

2015-10-09, 14:06:48
Unregistered
Ta koza faktycznie ciekawie wygląda Smile

żaneta

2015-12-19, 21:40:05
Unregistered
Zdecydowanie kominek Smile

Mihail

2017-01-03, 08:01:07
Unregistered
Z kozą jest o tyle lepiej, że można ją postawić na środku pokoju i nie zawali go, ale będzie nieźle wyglądać. Mi się marzy taka podwieszana, ale patrząc na ceny, to trzeba będzie zadowolić się zwykłą wersją.

kondor

2017-09-14, 09:43:41
Unregistered
Osobiście uważam, że z dwojga lepszym wyborem będzie kominek. W końcu kominek może ogrzać bez większego problemu kilka pomieszczeń, koza zaś stanowi w większości przypadków jedynie lokalne źródło ciepła. Ja u siebie w domu zdecydowałem się na kominek i z perspektywy czasu wiem, że to była dobra decyzja. Przynajmniej nie muszę się stresować, ze niektóre pomieszczenia pozostaną nieogrzane. A przy okazji chciałem Was zapytać co myślicie o biokominkach? Żona bowiem namawia mnie, aby zamontować tego typu urządzenie w salonie.

ynos89

2017-10-05, 06:39:40
Unregistered
Ja po rozmowie z różnymi sprzedawcami zdecydowałem się na nowoczesny piec wolnostojący. Wybrałem model ze sklepu https://kratki.com/pl/oferta/piece-wolnostojace/ Piece stalowe to urządzenia tworzone przy użyciu najnowocześniejszych metod obróbki. Nowoczesna forma pieców wolnostojących, tzw. kozy cieszy się nieustającym zainteresowaniem. Szeroki wybór modeli sprawia, iż idealnie komponuje się z każdym wnętrzem. Materiał stosowany do produkcji pieców determinuje również jego sytyl i wygląd. Konstrukcja pieców stalowych pozwala na wprowadzenie innowacji w postaci wykończeń z kamienia naturalnego, kafli oraz ceramiki ogniotrwałej, która absorbuje i akumuluje ciepło, a jednocześnie eksponuje ogień. Wybrałem ofertę sklepu kratki.com dlatego, że są oni znanym i cenionym producentem kominków, kratek oraz akcesoriów kominkowych. Dzięki dynamicznemu rozwojowi, wysokiej jakości i trwałości swoich produktów, firma szybko znalazła się w czołówce firm kominkowych w Europie.

darekrost

2018-05-22, 12:47:02
Unregistered
kondor napisał(a):Osobiście uważam, że z dwojga lepszym wyborem będzie kominek. W końcu kominek może ogrzać bez większego problemu kilka pomieszczeń, koza zaś stanowi w większości przypadków jedynie lokalne źródło ciepła. Ja u siebie w domu zdecydowałem się na kominek i z perspektywy czasu wiem, że to była dobra decyzja. Przynajmniej nie muszę się stresować, ze niektóre pomieszczenia pozostaną nieogrzane. A przy okazji chciałem Was zapytać co myślicie o biokominkach? Żona bowiem namawia mnie, aby zamontować tego typu urządzenie w salonie.

Fajna alternatywa, ale głównie dla nastroju. Co prawda dają odrobinę ciepła, ale jeśli chodzi o koszty to bioetanol jest b. drogi w porównaniu do drewna.

Demetr

2018-10-04, 23:44:46
Unregistered
Jak dla mnie to kominek.

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa