Miałam podobny problem, ale znalazłam na stronie internetowej Purmo bardzo przydatny w tym przypadku ,,kalkulator doboru grzejników”, który pomoże obliczyć straty ciepła Twojego pomieszczenia i dobrać odpowiedni grzejnik. Bardzo pomocna rzecz. Polecam.
Mnie też czeka kupno podgrzewacza i też się nie bardzo znam. Podłączam się pod pytanie - nie bardzo ufam kalkulatorom. Wolałbym policzyć sam. Podpowiecie jak?
Jeżeli nie ufa Pan kalkulatorom, polecam kontakt ze specjalistą, który bez problemu przeanalizuje zapotrzebowanie w Pana domostwie i pomoże dobrać urządzenie obiektywnie najefektywniejsze w jego przypadku. Po swojej stronie polecam markę Buderus. Nasza najnowsza i najbardziej zaawansowana seria pogrzewaczy pozostaje dobrą alternatywą dla tradycyjnych rozwiązań i stanowi przełom technologiczny w tym segmencie rynku. Oferowane urządzenia: Logamax plus DB213 (jednostka kondensacyjna o sprawności 101%) oraz Logamax DB213 (jednostka konwencjonalna) pozwalają w sposób natychmiastowy dostarczać nawet bardzo duże ilości c.w.u. bez strat energii związanych z jej przygotowaniem i magazynowaniem. Nowe podgrzewacze Buderus zajmują przy tym bardzo niewiele miejsca. Jeżeli ma Pan na ten temat jakieś pytania, chętnie odpowiem.
olaW kalkulator to jest tylko wstępne narzędzie, które pozwala ci sprawdzić najpotrzebniejsze dane i wiadomo, że potem uderzasz do przedstawiciela. ja np korzystałem z tego i finalnie wcale dużej różnicy nie było - [reklama]