Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

elektryczny podgrzewacz do wody

5 Odpowiedzi, 8226 Wyświetleń

Cezar

2010-08-20, 19:00:15
Unregistered
Witam, chciałbym kupić elektryczny podgrzewacz do wody. Urządzenie to miałoby ogrzewać wodę do wanny i jednej umywalki. I tu pojawia się moje pytanie: O jakiej mocy podgrzewacz należałoby kupić do tego zestawu? I kolejne pytanie czy kupić podgrzewacz przepływowy czy pojemnościowy?
  • Odpowiedz

Fabian

2010-08-20, 19:03:01
Unregistered
Lepszy jest przepływowy - ze względu na oszczędność energii ale musi on byc podłączony do instalacji trójfazowej. W innym przypadku pozostaje pojemnościowy. A co do mocy to im więcej tym lepiej - jeśli instalacja to wytrzyma. W pojemnościowym ważniejsza jest pojemność a nie moc
  • Odpowiedz

annia

2015-03-12, 07:59:48
Unregistered
Witam
W łazience jest wanna i chce zamontować przepływowy ogrzewacz wody ale nie wiem jaki model wybrać trochę przeglądałam w internecie i natknęłam się na <reklama,pozdrawiam,Admin> Korzysta będę 2+3 osoby czy będzie to dobry wybór? Jaki to będzie z rachunkami?
  • Odpowiedz

olaW

2015-03-24, 12:16:50
Unregistered
Ja też mam przepływowy i jest wporządku
  • Odpowiedz

pappenhaimer

2015-09-11, 14:46:12
Unregistered
a myśleliście o tym, żeby elektryczny podgrzewacz do wody 'napędzać' panelami fotowoltaicznymi?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa