Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

kiedy kupic wegiel?

6 Odpowiedzi, 8618 Wyświetleń

j-butryn@wp.pl

2016-06-15, 13:57:38
Unregistered
Kupować wegiel latem czy lepiej się powstrzymać. Slyszalem opinie mowiace o tym ze ten lezacy w suchym, letnim powietrzu i poddany działaniu slonca wietrzeje i traci wartość opalowa, prawda to? :/
  • Odpowiedz

gigadred

2016-06-16, 13:36:15
Unregistered
Nie sadze. Może stracic kalorie gdy jest bardzo długo poddany warunkowm zewnetrznym, stalym warunków dodam. Rok, 10 miesiecy na upale i wietrze, tak to może spowodowac wietrzenie. Ale z tego co mi wiadomo to dystrybutorzy podsuszaj tylko kilka tygodni pod zadaszeniem, transportują pod plandeka i wegiel nie ma prawa zwietrzeć. Wydaje mi się ze te zabiegi dotycza tylko ekogroszka, bo to on po skruszeiu jest spłukiwany woada w celu odizolowania mialu, który jest nieporzadany w workach i dlatego. Następnie gopakuja. Robia to prawie na bieżąco. Wiec bez obaw. Big Grin
  • Odpowiedz

dzejkobszela

2016-06-21, 13:49:38
Unregistered
Człowieku tylko latem. Suchy i tani – sporo obniżyli cene na tonie. Zawsze można kupic u nich ol tony i przetestować to niewielki koszt.
  • Odpowiedz

ted_t

2016-06-22, 13:52:19
Unregistered
Tez kupuje bezpośrednio u pakowacza, zazwyczaj przez infolinie, ale sklep do klikania tez maja. Wlasnie ruszyla wyprzedaz. 40 pln na tonie mniej.
  • Odpowiedz

antek.yelol

2016-06-28, 13:53:15
Unregistered
Widziałem ze dorzucili cos nowego. Nikt tego niema – gwarancja suchości. Za jedyne 25 zl można mieć gwarancje ze w workach przyjedzie do ciebie suchy wegiel.
  • Odpowiedz

Dudek

2016-11-24, 11:18:31
Unregistered
Wydaje mi się, że kupować należy wtedy, gdy jest potrzebny. Teraz mamy sezon na ogrzewanie i ceny spadają, bo dostawcy robią promocję na węgiel. Jest to wiec szansa na to, aby kupić coś znacznie poniżej ceny. Na przykład SmartTrans ma dużą obniżkę na węgiel orzech, a jest to przecież jedno z najlepszych paliw węglowych. Dlatego uważam, że niekoniecznie latem, ale właśnie teraz późną jesienią Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa