Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

Prosze o pomoc

3 Odpowiedzi, 4967 Wyświetleń

pavloss

2008-02-18, 12:24:30
Unregistered
Mam piec firmy Jastal KBJ 25 kw pale w nim miałem. Problem mam w tym ze nie wiem czy to normalne ze zasypuje zbiornik pełen miału i wytrzymuje on jedną dobe. Tam wchodzi bodajrze 65 kg miału do tego zbiornika. Temperatura na piecu ustawiona jest na 54 stopnie a w domu na 23 stoppnie nie wiem czy cos robie zle czy to moze od miału a moze to normalne ze tylko jedną dobe wytrzymuje jeden zbiornik. Czy ma ktos taki piec i czy moze mi pomóc. Gdy mialem stary piec spalałem około 8 ton miału teraz przy tym nowym piecu spala 10 ton. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

kozak_12

2008-04-18, 07:01:16
Unregistered
Może być niska wartosc opałowa zakupionego miału. Piec 25[kw] a zapotrzebowanie na ciepło budynku? stary kocioł jaką miał moc?
  • Odpowiedz

baca

2008-04-22, 07:09:32
Unregistered
Pawlos, znaczy masz chałupe jak stodoła!! A zasypnik kotła malutki.
Podnies temperature na kotle (NIE PIECU-- piec to kaflowy, dyletanci!!)do min. 65 a w chałupie obniz na zaworze mieszającym do normalnych 20-21 stC.
Chyba masz zawór mieszający???
Poprzednio tez jechałes na 23 w chałupie??? Pewnie nie. A 1 stC różnicy to 5% różnicy w opale.

Jeżeli poprzednio miałeś 20 to 3 stCx5%= 15% różnicy w opale. I by sie z grubsza zgadzało.

Ma kto inne zdanie??

Hej!
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa