Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

Kominek z płaszczem wodnym układ zamknięty

3 Odpowiedzi, 7560 Wyświetleń

zbyszekz1989

2016-09-07, 19:58:37
Unregistered
Prosił bym was drodzy użytkownicy o pomoc mam 3 pomieszczenia razem 30m2
chcę je ogrzać kominkiem z płaszczem w układzie zamkniętym scianu ocieplone okna plastyki posadzka w trakcie robienia. proszę o jakiś schemat i w sposób rozprowadzenia.
będa 2 grzejniki 1 pompa rury będę brał system pex. w pomieszczeniach jeszcze posadzki nie mam wylanych drugiej warstwy i tam myślałem rury pex do grzejników rozprowadzić ale jak będzie najlepiej.. Interesuje mnie gdzie i jakie najlepsze zawory zastosować czy będzie mi potrzebny zawór różnicowy sitka pewnie.. proszę na rysunku pokazać jak maja iść rury do umywalek z ciepła woda i pompe gdzie najlepiej ustawić na powrocie czy na zasilaniu.. i czego mi jeszcze brakuje czego nie opisałem. aha a czy uda mi się grawitacyjnie to zrobić pompa tak będzie wiadomo większa średnica rur.... ale jakby nie było pradu. Pozdrawiam dziękuje za pomoc w załączniku opis
  • Odpowiedz

Kalosz

2016-11-16, 17:39:16
Unregistered
Radę w tym temacie możesz uzyskać w sklepie z takim asortymentem,kiedy mój mąż miał jakiś dylemat z tematem kominka udaliśmy się na rozmowę do fachowców [reklama] Dysponują przeróżnym sprzętem i zawsze służą radą.
  • Odpowiedz

kondor

2017-12-20, 11:27:01
Unregistered
Wybaczcie moi mili, że tak się trochę doczepiam pod temat, ale nie mogłam znaleźć lepszego wątku, gdzie mogłabym się Was podpytać. Zamierzamy się z moją małżonką pobudować pod Olsztynem i Marzenka od jakiegoś czasu namawia mnie na instalację na naszym przyszłym domu komina systemowego. Chciałaby postawić mnie przed faktem dokonanym i dlatego znalazła już nawet odpowiednią firmę, handlującą tego typu kominami - [reklama]. A ja mam wątpliwości i proszę Was o poradę. Będę wdzięczny za każdy rzeczowy komentarz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-12-20, 11:31:07 przez kondor.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa