Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

Witam wszystkich forumowiczów!! Prośba o pomoc

3 Odpowiedzi, 5961 Wyświetleń

tomek1027

2011-01-09, 12:17:45
Unregistered
Nie jestem z branży instalacyjnej, ale ponieważ kupiłem mieszkanie, a w mieszkaniach standardowo montują piece dwufunkcyjne postanowiłem trochę postudiować temat. Aktualnie w mieszkaniu które wynajmuję mam przepływowy podgrzewacz wody junkersa, a c.o z sieci miejskiej i cholera mnie bierze jak używam tego urządzenia. W kuchni przy zmywaniu nie moge delikatnie odkręcić kranu bo piec się nie właczy, pod prysznicem lubię chłodną wodę więc też cięzko wyregulować. Teraz chciałbym zamontować piec jednofunkcyjny z zamknietą komorą+zasobnik. Mieszkanie 50m2 więc piec im mniejszej mocy tym lepiej bo z tego co wiem to teoretycznie 5kW wystarczy na c.o. Rodzina jak narazie ja i zona + kiedyś 2 dzieci. Myślałem o takim zestawie piec o najmniejszej mocy jaki znalazłem to Termet Unico-24 Turbo GCO-24-01-24 (7-24kW) lub Kocioł Termet Unico-13 Turbo GCO-24-01-13 (7-13kW) + zasobnik firmy BIAWAR 60l. Co myślicie o takim zestawie.
1. Czy te piece są dobre ( jak z serwisem, koszty napraw) może polecacie jakiś inny piec?
2. Jak z zasobnikiem wody? dobra pojemność dla takiej rodziny, jakośc zasobników tej firmy?
3. W kuchni jeszcze myśle zamontować mały elektryczny przepływowy podgrzewacz wody zeby przygotowywał wodę do czasu aż dopłynie ciepła z zasobnika.

Mile widziane inne propozycje rozwiązań.
  • Odpowiedz

tomek1027

2011-01-09, 12:20:10
Unregistered
Dodaję linka do strony producenta zasobników. Planuję zawiesić zasobnik obok kotła. http://www.biawar.com.pl/index.php/ogrze...d-113.html
  • Odpowiedz

tomek1027

2011-01-12, 18:35:05
Unregistered
Może jednak ktoś pomoże?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa