Jestem bardzo ciekaw sprawności takiego ogrzewania
. Nie rozumiem jak to beton nagrzewa się w drugiej STREFIE i oddaje ciepło w ciągu dnia. Myśle że ten agregat pobiera energie w drugiej taryfie i oddaje ciepło w ciągu dnia
A nie można w tych rurach które są juz zatopione w betonie zrobic jednak wodnego niskotemperaturowego ogrzewania??? Co to za rury??
To drugie ogrzewanie jest przynajmiej sprawdzone!! ale to wcale nie znaczy że lepsze! Jeśli ja bym miał taki dylemat to jednak w tych rurkach prowadziłbym wode a za źródło ciepła wybrałbym pompe ciepła lub inne źródło. Mój znajomy założył kiedyś te agregaty i szybko z nich zrezygnował.
. Nie rozumiem jak to beton nagrzewa się w drugiej STREFIE i oddaje ciepło w ciągu dnia. Myśle że ten agregat pobiera energie w drugiej taryfie i oddaje ciepło w ciągu dnia
A nie można w tych rurach które są juz zatopione w betonie zrobic jednak wodnego niskotemperaturowego ogrzewania??? Co to za rury??To drugie ogrzewanie jest przynajmiej sprawdzone!! ale to wcale nie znaczy że lepsze! Jeśli ja bym miał taki dylemat to jednak w tych rurkach prowadziłbym wode a za źródło ciepła wybrałbym pompe ciepła lub inne źródło. Mój znajomy założył kiedyś te agregaty i szybko z nich zrezygnował.
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA