Mieszkam w Irlandii 12 lat . w Polsce byłem przez 10 lat gwarancyjnym serwisantem Saunier Duval , Termet i pogwarancyjnym serwisantem Viessmann i Buderus . Z pasji i wykształcenia elektronika i automatyka także serwis był dla mnie prosty . W Irlandii od samego początku pracuje jako hydraulik i od samego początku montaż i serwis pomp ciepła różnego typu różnych firm . Było to bardzo popularne bo ''drogie'' a jak drogie to niby najlepsze. W przyszłym roku zaczynam budowę swojego domu w Polsce i oczywiście rozważam jaką opcję wybiorę . Na pewno nie pompy ciepła . Opisane tutaj na forum rewelacyjne parametry , sprawność , żywotność wydaję mi się że jest opisywana w większości przez ukrytych reklamodawców, reszta to chyba grupa która ''swoje chwali''. Nikt tego już tutaj w Irlandii nie montuję . Czy to szwedzka firma czy niemiecka czy jakakolwiek , prawda jest jedna - sypia się !!! Awaryjność jest żałosna !!! Części po 10 latach pewnych firm - problem . Od samego początku projektowane przez inżynierów z wszystkimi założeniami jak ocieplanie bla bla bla - efekt - klient po paru latach stwierdza że żałuję wtopionych pieniędzy . Moja opcja po 12 latach doświadczeń - kocioł gazowy kondensacyjny z gazem zimnym i solary na dachu z których klienci do tej pory są zadowoleni i montują. Pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Czy inwestycja w pompę ciepła się opłaca?
68 Odpowiedzi, 168244 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA