Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

Czy inwestycja w pompę ciepła się opłaca?

68 Odpowiedzi, 179150 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

ardnaree

2017-09-02, 23:22:49
Unregistered
Mieszkam w Irlandii 12 lat . w Polsce byłem przez 10 lat gwarancyjnym serwisantem Saunier Duval , Termet i pogwarancyjnym serwisantem Viessmann i Buderus . Z pasji i wykształcenia elektronika i automatyka także serwis był dla mnie prosty . W Irlandii od samego początku pracuje jako hydraulik i od samego początku montaż i serwis pomp ciepła różnego typu różnych firm . Było to bardzo popularne bo ''drogie'' a jak drogie to niby najlepsze. W przyszłym roku zaczynam budowę swojego domu w Polsce i oczywiście rozważam jaką opcję wybiorę . Na pewno nie pompy ciepła . Opisane tutaj na forum rewelacyjne parametry , sprawność , żywotność wydaję mi się że jest opisywana w większości przez ukrytych reklamodawców, reszta to chyba grupa która ''swoje chwali''. Nikt tego już tutaj w Irlandii nie montuję . Czy to szwedzka firma czy niemiecka czy jakakolwiek , prawda jest jedna - sypia się !!! Awaryjność jest żałosna !!! Części po 10 latach pewnych firm - problem . Od samego początku projektowane przez inżynierów z wszystkimi założeniami jak ocieplanie bla bla bla - efekt - klient po paru latach stwierdza że żałuję wtopionych pieniędzy . Moja opcja po 12 latach doświadczeń - kocioł gazowy kondensacyjny z gazem zimnym i solary na dachu z których klienci do tej pory są zadowoleni i montują. Pozdrawiam

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa