Ja piszę do was z podobnym problemem. W piwnicy mam piec i w sumie mam w planach w te wakacje ten piec zamienić na kominek w salonie, bo schodzenie do piwnicy jest bardzo uciążliwe, szczególnie w zimę. Gdzie aby wejść do piwnicy muszę praktycznie obejść połowę domu dookoła. Kominek już sobie wybrałam z https://kratki.com/ , ale za nim go zamontuję muszę przeżyć jeszcze tą zimę. W każdym razie ostatnio z pieca zaczął mi dym wylatywać i dostaje się do domu. Do dam , że piec ma trzy drzwiczki. Te na samym dole zawsze są otwarte. I jest to mała szparka. Te środkowe prowadzą do paleniska. A przez górne drzwi dokładam do pieca. W każdym razie dym jest tak mocny, że przedostaje się przez górne drzwiczki. Temperatura na piecu jest 50 stopni czyli o 20 więcej niż potrzeba aby zaczął działać system grzewczy. A w domu grzejniki są ledwo co ciepłe no i z piwnicy pełno dymu. Już wzywałam kominiarza, który wyczyścił mi komin. Faktycznie z wiadro sadzy się uzbierało i dymu jest mniej ale nadal jest. Możecie mi powiedzieć od czego to jest zależne?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
dym z kominka
10 Odpowiedzi, 24014 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA