Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

dym z kominka

10 Odpowiedzi, 24014 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Arile

2017-11-14, 08:17:40
Unregistered
Ja piszę do was z podobnym problemem. W piwnicy mam piec i w sumie mam w planach w te wakacje ten piec zamienić na kominek w salonie, bo schodzenie do piwnicy jest bardzo uciążliwe, szczególnie w zimę. Gdzie aby wejść do piwnicy muszę praktycznie obejść połowę domu dookoła. Kominek już sobie wybrałam z https://kratki.com/ , ale za nim go zamontuję muszę przeżyć jeszcze tą zimę. W każdym razie ostatnio z pieca zaczął mi dym wylatywać i dostaje się do domu. Do dam , że piec ma trzy drzwiczki. Te na samym dole zawsze są otwarte. I jest to mała szparka. Te środkowe prowadzą do paleniska. A przez górne drzwi dokładam do pieca. W każdym razie dym jest tak mocny, że przedostaje się przez górne drzwiczki. Temperatura na piecu jest 50 stopni czyli o 20 więcej niż potrzeba aby zaczął działać system grzewczy. A w domu grzejniki są ledwo co ciepłe no i z piwnicy pełno dymu. Już wzywałam kominiarza, który wyczyścił mi komin. Faktycznie z wiadro sadzy się uzbierało i dymu jest mniej ale nadal jest. Możecie mi powiedzieć od czego to jest zależne?

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa