Witam piszę w imieniu mża może on tu cos bardziej sensownego napisze na razie jednak szlag mnie trafia . Problem j.w. podajnik slimakowy się zacina. Piec Kamen 17 kw 3 letni. Piec idzie cały czas bo latem grzejemy wodę. Beznadzieja- piec gaśnie w nocy i praktycznie codziennie musimy rozpalać go ( czytaj upieprzając się przy tym jak górniki) . Coś się zaczęło dziac latem , ale kilka razy podajnik przestał się obracać wystarczyło lekko go poruszać( znaczy tą śrubę co sie obraca) i szedł. teraz jest zima i problem wrócił maksymalnie. Próbowałam cos wyczytać, że może slimak zardzewiał, albo cholera wie co. Od roku palimy Retopalem z przyczyn ekomomicznych. Wszyscy nas namawiali na ten piec bo groszek taniocha , czyściutko !a teraz kosmos. Mamy stary parterowy dom 100 mkw - niestety dach jest nieocieplony nad nieużytkowym poddaszem , choc wszystkie sufity sa obniżone i zaizolowane 25 cm wełną. Wpieprza węgiel tak, że praktycznie jak wsypie 3 worki to nastepny dzień juz nie ma . Po prostu super. Załamana jestem. Płakac mi się chce
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
PODAJNIK ŚLIMAKOWY (PROBLEM ZE SLIMAKIEM)
15 Odpowiedzi, 39023 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA