Witam, ogrzewam dom o powierzchni 300 m.kw. kominkiem z płaszczem wodnym. Na parterze jest ogrzewanie podłogowe, na pietrze grzejniki. Ciepła woda również jest podgrzewana w kominku, zimą i latem. Ubiegłej zimy i latem ogrzewałem piecem gazowym na gaz z butli 2500 litrów (Shellgaz),lecz koszt przekroczył moje najgorsze koszmary. W celu obniżenia kosztów zamierzam zamontować kocioł na eko-groszek, który ogrzeje mi wodę przez cały rok.
Bardzo proszę o pomoc w wyborze kotła, a przede wszystkim proszę doświadczonych użytkowników o informację ile eko-groszku zużyję na ogrzanie domu o pow. 300 m.kw. w sezonie grzewczym? jaki jest koszt zakupu 1 tony tego paliwa? czy zdarzają się duże problemy z piecami? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Bardzo proszę o pomoc w wyborze kotła, a przede wszystkim proszę doświadczonych użytkowników o informację ile eko-groszku zużyję na ogrzanie domu o pow. 300 m.kw. w sezonie grzewczym? jaki jest koszt zakupu 1 tony tego paliwa? czy zdarzają się duże problemy z piecami? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA