sławomir napisał(a):witamWitam ,
Zembiec swego czasu miał ślimaki spawane z krąrzków, technologia łączenia i spawania była zamało doskonała, linia śróbowa była nie równa (skok) więc następowało klinowanie się eko groszku, z tym że jak ekogroszek był suchy i ziarnistość zalecana przez producenta to jakoś sobie radził podajnik, a gdy np. zabardzo eko groszek się lepił, zabezpieczenie niewytrzymało i następywało zrywanie, niepolecałbym wzmacniać zabespieczeń, jak niechcecie aby uszkodziła się przekładnia bądź spalił się silnik.POLECAM ŚLIMAKI JEDNOLITE Z NIERDZEWKI, bo jak zapomniesz czyścić z mokrego eko groszku, to korozja zrobi sfoje, producenci myśleli że ślimak będzie poddawany ścieraniu przez groszek, atu okazało się że korozja powoduje większe ubytkiPozdrawiam
Wzmacnianie zabezpieczeń
- przedstawiciele firmy Zębiec sami zadzwonili do mnie abym w nowo zakupionym piecu nawiercił osobiście dodatkowe otwory na klin (są niepoważni) zapłaciłem za piec około 7000 pln
- zastosowanie twardzych klinów nie uszkadza przekładni (czujnik obrotu sprzęgła nie wykrywa ruchu i piec automatycznie sie wygasza
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
Pozdrawiam