Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

Jaki kocioł na biomasę?Czym się kierować przy wyborze?

16 Odpowiedzi, 33733 Wyświetleń

Fabian

2010-10-02, 14:18:26
Unregistered
Ja pale pelletem i jestem zadowolony z kosztów ogrzewania, wcale nie jest ono takie drogie jak mówią o tym zwolennicy ekogroszku. A wygoda jest większa - nie trzeba wybierać tak dużo popiołu no i automatyczna zapalarka rozpala za nas. Włąśnie na to zwróciłbym uwagę - naprawdę ułatwia życie. Do tego dobry sterownik z pogodówką i dobry system nadmuchu żeby wszystko ładnie się dopalało. No i żeby elementy które należy czyścić były w łatwo dostępnych miejscach bo jest to czynność dosyć często wykonywana. Ja korzystam z kotła D'alessandro termomeccanica CSI i spokojnie mogę ci go polecić jeżeli cenisz sobie wygode za niezbyt wygórowane pieniądze. Oprócz pelletu podobno dobrze spala ziarna zbóż ale ja mam dobrego dostawce pelletu i jego głównie się trzymam. A i ekogroszek może pociągnąć ale głównie przystosowany jest do biomasy. Kupiłem go z firmy gizex i na ich stronie powinieneś znależć jego opis.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa