Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

Witam wszystkich forumowiczów!! Prośba o pomoc

3 Odpowiedzi, 6440 Wyświetleń

tomek1027

2011-01-09, 12:17:45
Unregistered
Nie jestem z branży instalacyjnej, ale ponieważ kupiłem mieszkanie, a w mieszkaniach standardowo montują piece dwufunkcyjne postanowiłem trochę postudiować temat. Aktualnie w mieszkaniu które wynajmuję mam przepływowy podgrzewacz wody junkersa, a c.o z sieci miejskiej i cholera mnie bierze jak używam tego urządzenia. W kuchni przy zmywaniu nie moge delikatnie odkręcić kranu bo piec się nie właczy, pod prysznicem lubię chłodną wodę więc też cięzko wyregulować. Teraz chciałbym zamontować piec jednofunkcyjny z zamknietą komorą+zasobnik. Mieszkanie 50m2 więc piec im mniejszej mocy tym lepiej bo z tego co wiem to teoretycznie 5kW wystarczy na c.o. Rodzina jak narazie ja i zona + kiedyś 2 dzieci. Myślałem o takim zestawie piec o najmniejszej mocy jaki znalazłem to Termet Unico-24 Turbo GCO-24-01-24 (7-24kW) lub Kocioł Termet Unico-13 Turbo GCO-24-01-13 (7-13kW) + zasobnik firmy BIAWAR 60l. Co myślicie o takim zestawie.
1. Czy te piece są dobre ( jak z serwisem, koszty napraw) może polecacie jakiś inny piec?
2. Jak z zasobnikiem wody? dobra pojemność dla takiej rodziny, jakośc zasobników tej firmy?
3. W kuchni jeszcze myśle zamontować mały elektryczny przepływowy podgrzewacz wody zeby przygotowywał wodę do czasu aż dopłynie ciepła z zasobnika.

Mile widziane inne propozycje rozwiązań.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa