Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

jak obniżyć koszty?

7 Odpowiedzi, 14620 Wyświetleń

antek.yelol

2013-10-10, 09:25:02
Unregistered
Jakie macie koszy ogolne eksploatacji ogrzewania na kociol węglowy? Mnie się wydaje, ze na ogrzewanie wydaje za dużo. Zeszłoroczny sezon zamknąłem kwota 5.800, a domek mamy nieduzy 110 m kw. Chyba cos powinien zmienić, ale co?
  • Odpowiedz

stach.s44z

2013-10-14, 13:13:14
Unregistered
Nie musisz biegac po skladach, to już nie te czasy. Teraz sa już sklepy internetowe z weglem. Ja kupuje .<Reklama;Pozdrawiam ;Admin>. Malo tego jeśli nawet zabraknie ci wegla, bo dostawa będzie pojutrze możesz dokupić pare workow – tyle ile zdołasz zaladowac do autka nawet w markecie budowlanym. Powaga widziałem ich w castoramie, chyba nie maja tam wszystkich gatunkow wegla, ale zwykly ekogroszek na pewno taam dostaniesz.
  • Odpowiedz

kris4196

2013-10-21, 14:31:44
Unregistered
Racja, rozejrzyj się za nawą markoa ekogroszka. Ja pale gold line, wystarczają mi 3 tony, bo jest wysokoenergetyczny. Ale fakt w zimowe wieczory – 3 razy w tygoniu, nie dla ciepla ale, jak mowi moja żona dla atmosfery palę w kominku.
  • Odpowiedz

kkrzysztoffek

2013-10-25, 10:13:38
Unregistered
Wezwij serwisanta niech zrobi przegląd pieca i może cos z ustawieniami pieca nie tak. Tez przychylam się do sugestii panow, możliwe ze masz za slaby wegiel. Ja pale zima kalorycznym, latem abypodgrzac wode kulkami i miałem. Ekonomicznie wychodzę nie j=najgorzej ok. 4500 – a mamy większy domek.
  • Odpowiedz

WkladyKominkowe_net_pl

2014-01-14, 12:29:06
Unregistered
Zgadzam się,być moze po prostu sterownik jest wadliwy i trzeba go wymienić,a poza tym czeka Cie gruntowne czyszczenie pieca,bez tego ani rusz. Inna sprawa to sam opał,polecam zamiast ekogroszku zwykły węgiel.
  • Odpowiedz

Kaszkiet

2020-01-20, 13:24:07
Unregistered
Obecnie bardziej wydajne i tańsze w użyciu są piece na pelet... poza tym to piece ekologiczne. Może warto zatem wymienić piec...
  • Odpowiedz

mcdomin

2020-09-07, 12:33:33
Unregistered
antek.yelol napisał(a):Jakie macie koszy ogolne eksploatacji ogrzewania na kociol węglowy? Mnie się wydaje, ze na ogrzewanie wydaje za dużo. Zeszłoroczny sezon zamknąłem kwota 5.800, a domek mamy nieduzy 110 m kw. Chyba cos powinien zmienić, ale co?
to wydaje się sporo, jak piszą poniżej koledzy cos może być z ustawieniami skorto tyle bierze.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa