Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

jak obniżyć koszty?

7 Odpowiedzi, 15198 Wyświetleń

antek.yelol

2013-10-10, 09:25:02
Unregistered
Jakie macie koszy ogolne eksploatacji ogrzewania na kociol węglowy? Mnie się wydaje, ze na ogrzewanie wydaje za dużo. Zeszłoroczny sezon zamknąłem kwota 5.800, a domek mamy nieduzy 110 m kw. Chyba cos powinien zmienić, ale co?
  • Odpowiedz

stach.s44z

2013-10-14, 13:13:14
Unregistered
Nie musisz biegac po skladach, to już nie te czasy. Teraz sa już sklepy internetowe z weglem. Ja kupuje .<Reklama;Pozdrawiam ;Admin>. Malo tego jeśli nawet zabraknie ci wegla, bo dostawa będzie pojutrze możesz dokupić pare workow – tyle ile zdołasz zaladowac do autka nawet w markecie budowlanym. Powaga widziałem ich w castoramie, chyba nie maja tam wszystkich gatunkow wegla, ale zwykly ekogroszek na pewno taam dostaniesz.
  • Odpowiedz

kris4196

2013-10-21, 14:31:44
Unregistered
Racja, rozejrzyj się za nawą markoa ekogroszka. Ja pale gold line, wystarczają mi 3 tony, bo jest wysokoenergetyczny. Ale fakt w zimowe wieczory – 3 razy w tygoniu, nie dla ciepla ale, jak mowi moja żona dla atmosfery palę w kominku.
  • Odpowiedz

kkrzysztoffek

2013-10-25, 10:13:38
Unregistered
Wezwij serwisanta niech zrobi przegląd pieca i może cos z ustawieniami pieca nie tak. Tez przychylam się do sugestii panow, możliwe ze masz za slaby wegiel. Ja pale zima kalorycznym, latem abypodgrzac wode kulkami i miałem. Ekonomicznie wychodzę nie j=najgorzej ok. 4500 – a mamy większy domek.
  • Odpowiedz

WkladyKominkowe_net_pl

2014-01-14, 12:29:06
Unregistered
Zgadzam się,być moze po prostu sterownik jest wadliwy i trzeba go wymienić,a poza tym czeka Cie gruntowne czyszczenie pieca,bez tego ani rusz. Inna sprawa to sam opał,polecam zamiast ekogroszku zwykły węgiel.
  • Odpowiedz

Kaszkiet

2020-01-20, 13:24:07
Unregistered
Obecnie bardziej wydajne i tańsze w użyciu są piece na pelet... poza tym to piece ekologiczne. Może warto zatem wymienić piec...
  • Odpowiedz

mcdomin

2020-09-07, 12:33:33
Unregistered
antek.yelol napisał(a):Jakie macie koszy ogolne eksploatacji ogrzewania na kociol węglowy? Mnie się wydaje, ze na ogrzewanie wydaje za dużo. Zeszłoroczny sezon zamknąłem kwota 5.800, a domek mamy nieduzy 110 m kw. Chyba cos powinien zmienić, ale co?
to wydaje się sporo, jak piszą poniżej koledzy cos może być z ustawieniami skorto tyle bierze.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa