Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

Marki pomp ciepła

4 Odpowiedzi, 6431 Wyświetleń

mateuszpiotr

2016-01-13, 12:58:47
Unregistered
Witajcie,
Jako, że jestem nowym użytkownikiem, chciałbym zapytać Was o podstawę. Na naszym rynku jest wielu producentów pomp ciepła, tańszych, droższych i rzekomo tańszych, a jednocześnie dobrych. Moim zdaniem cena idzie z jakością, ale jednak chciałbym zapytać Was jakie macie spostrzeżenia w wyborze pomp ciepła. Planuję zmianę systemu ogrzewania i zmodernizowałem już budynek (m. in. ociepliłem). Zainteresowała mnie pompa ciepła, ponieważ znajomi jedną mają i chwalą za niskie koszty eksploatacji.
Jakie marki pomp ciepła powinienem wziąć pod uwagę? Kontaktowałem się już z jedną firmą i polecili mi dwa typy, jednakże potrzebuję Waszego zdania jako użytkowników.

Mateusz
  • Odpowiedz

ArekR

2016-04-21, 14:39:18
Unregistered
Witaj Mateuszu, też niedawno miałem podobny dylemat Smile
Długi czas rozeznawałem temat pomp ciepła, czytałem opinie, pytałem znajomych, aż w końcu zdecydowałem się na pompę dużego polskiego producenta. Po pierwsze zależało mi na dobrej jakości produkcie wyprodukowanym w Polsce (na co dzień kupuję praktycznie tylko polskie produkty). Do zakupu tego konkretnego modelu przekonała mnie wysoka wydajność tego urządzenia niezależnie od pory roku oraz wbudowany moduł internetowy dzięki któremu mogę nią sterować z telefonu. Z racji częstych podróży służbowych jest to dla mnie niesamowicie wygodne rozwiązanie.
  • Odpowiedz

Dragonia

2016-06-13, 12:20:33
Unregistered
My budujemy dom i jesteśmy na razie na etapie kładzenia dachu. Czas już myśleć o wyborze ogrzewania i też skłaniamy się ku pompie ciepła. Myślimy już bardziej konkretnie o tym, żeby wziąć pompę ciepła powietrzną typu split Supraeco. To jest marka Junkers i z tego, co wiem, to dobre są jakościowo i firma uznana. Tutaj są te pompy http://www.junkers.pl/produkty/pompy-cie...py-ciepla/ Co myślicie o nich? Ma ktoś z was?
  • Odpowiedz

Konsultant Junkers

2016-07-25, 11:03:09
Unregistered
mateuszpiotr napisał(a):Witajcie,
Jako, że jestem nowym użytkownikiem, chciałbym zapytać Was o podstawę. Na naszym rynku jest wielu producentów pomp ciepła, tańszych, droższych i rzekomo tańszych, a jednocześnie dobrych. Moim zdaniem cena idzie z jakością, ale jednak chciałbym zapytać Was jakie macie spostrzeżenia w wyborze pomp ciepła. Planuję zmianę systemu ogrzewania i zmodernizowałem już budynek (m. in. ociepliłem). Zainteresowała mnie pompa ciepła, ponieważ znajomi jedną mają i chwalą za niskie koszty eksploatacji.
Jakie marki pomp ciepła powinienem wziąć pod uwagę? Kontaktowałem się już z jedną firmą i polecili mi dwa typy, jednakże potrzebuję Waszego zdania jako użytkowników.

Mateusz

Witam,

Jeżeli poszukuje Pan sprawdzoną powietrzną pompę ciepła, marka Buderus posiada w swojej ofercie Logatherm WPL AR, która dostępna jest w zakresie mocy 6-14kW oraz występuje w czterech wariantach:
- z wbudowanym 184 litrowym zasobnikiem c.w.u. z wężownicą solarną
- z wbudowanym 190 litrowym zasobnikiem c.w.u bez wężownicy
- w wersji naściennej do samodzielnej pracy
- w wersji naściennej do współpracy z innym urządzeniem grzewczym. W naszej ofercie znajdują się również gruntowe pompy ciepła.
W sprawie doboru oraz montażu pompy ciepła polecam kontakt z jednym z autoryzowanych instalatorów. Ich wyszukiwarkę można znaleźć na stronie www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008.
Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.
Pozdrawiam,

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa