Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

Problem

2 Odpowiedzi, 3585 Wyświetleń

Kosmal

2016-11-19, 01:26:08
Unregistered
Witam, mam problem z kotłem Galmet GT 22 W+S, zamontowany w tamtym roku, i od samego początku był problem z nim. Mianowicie kiedy w domu zostanie osiągnięta dana temperatura 21* i pompy na bojler i grzejniki wyłączą się to piec przechodzi w stan podtrzymania, aczkolwiek na sterowniku wyświetlana jest cały czas temperatura nie przekraczająca danej, która jest ustawiona na piecu, w moim przypadku to 70*, lecz obok na termometrze analogowym wskazuje temperaturę około 100 stopni, zależy jak długo jest w stanie podtrzymania. I tutaj jest moje pytanie, co może być przyczyną? Dodam jeszcze że kiedy przestawie ustawienia żeby tylko pompa obojętne czy to od Bojlera czy od grzejników się włączyła to temperatura na sterowniku gwałtownie wzrasta do mniej więcej takiej jak jest na tym termometrze z boku. Pozdrawiam.
Jesli mi sie uda to dodam filmik!

https://youtu.be/wj6z-UPkAEE
  • Odpowiedz

ogrzewnictwo

2016-11-21, 07:22:24
Unregistered
Może najlepiej bezpośrednio skontaktować się z Firmą Galmet? https://www.ogrzewnictwo.pl/wizytowka-fi...glubczyce.

Pozdrawiam. Admin Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa