Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

Odkurzacz centralny - czy warto

11 Odpowiedzi, 17215 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

doprawdy

2014-06-28, 17:44:50
Unregistered
Słyszałem różne opinie na temat [reklama] i zastanawiam się czy warto go kupić. Jakie są w ogóle koszty? Czy może być zamontowany w kotłowni, bo to jedyne pomieszczenie gospodarcze w domu. Garaż mam oddzielnie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-07-02, 11:31:16 przez doprawdy.)

eastwood80

2015-03-05, 11:48:26
Unregistered
Bardzo solidna firma. Wykonywali u mnie ocieplenie oraz montaż odkurzacza centralnego. Co prawda doszło do jednej awarii, ale wszystko naprawili zgodnie z gwarancją. Polecam.

Amfan

2015-03-07, 15:44:07
Unregistered
Odkurzacz centralny, nie zamontowałem i uważam że jest to przerost treści nad formą .Jak mam ciągle biegać do piwnicy po 7 m rury to lepiej kupić zwykły i nawet jak się zepsuje dziesięć to i tak będzie taniej niż centralny.

majek

2015-03-31, 12:07:52
Unregistered
hahah Amfan dobrze wytłumaczone. dla mnie to jedynie chyba fanaberia. wolę nawet mieć dwa odkurzacze - jeden na piętrze a jeden na parterze i też taniej bedzie Wink

olaW

2015-04-14, 10:08:16
Unregistered
Zgadzam się że to fanaberie. Jak się taki odkurzacz zatka to będzie problem

hania78

2015-04-14, 10:37:00
Unregistered
Póki co odkurzacze centralne są jeszcze na tyle niedopracowane, że w praktyce się nie sprawdzają. Lepsza klasykaSmile

lilana

2015-05-09, 18:37:56
Unregistered
Widziałam podobny u znajomego. Fajne rozwiązanie. Sama się zastanawiamSmile

hania78

2015-07-22, 13:02:12
Unregistered
To się może przydać, ale jak masz duuuży dom, bo ta długa rura faktycznie może nie być poręczna. Myślę, że najlepsze zastosowanie ma przy dużych powierzchniach Wink

ynos89

2017-09-14, 11:53:19
Unregistered
Dla mnie największą wadą odkurzacz centralnego jest jego cena. Normalny model kosztuje ok. 5-7 tyś zł. to bardzo dużo, biorąc pod uwagę fakt, że nawet najdroższe odkurzacze przenośne (mercedesy w swojej klasie) kosztują maksymalnie 3-4 tyś zł. niestety, taka jest cena i producenci ją utrzymują od wielu lat. powstają więc dwa pytania: czy faktycznie warto dopłacić? I za co tak naprawdę płacimy?

Arile

2017-11-09, 13:13:28
Unregistered
Ja tam nie uważam, że są one warte swojej ceny. Już lepiej zainwestować w odkurzacze, które same jeżdżą i odkurzają. Cenowo jest taniej, a i człowiek mniej się namęczy. Oczywiście takie odkurzacze centralne przydają się w jakiś biurach, ale jeśli chodzi o dom to moim zdaniem nie ma sensu w nie inwestować.

Adrian99

2018-06-21, 09:33:53
Unregistered
Moim zdaniem bardzo fajne rozwiązanie Smile

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa