Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

pompa ciepla

1 Odpowiedzi, 3968 Wyświetleń

Markuspl

2021-04-26, 10:04:55
Unregistered
Systemy grzewcze Daikin wyglądają mega i sporo ich mają – oglądałem katalog. Myślę o pompie ciepła powietrze-woda ale przyznam ze mam spore obawy. Boje się że pompa nie zapewni nam ciepła i będzie pobierać dużo prądu przez co nasze koszty ogrzewania wprawia nas w osłupienie. Ktoś już używa? Jak się sprawuje taka pompa? Jak rachunki? Będę wdzięczny za komentarz Big Grin
  • Odpowiedz

Mikel40

2021-04-29, 08:03:15
Unregistered
Witam. Mam od roku pompe Daikin niskotemperaturową połączoną z fotowoltaiką dom 180 m2 i w rozliczeniu rocznym wygląda to naprawdę super. Rachunki obniżone do 3500 kWh na rok, co daje śmiesznie niska kwotę. Komplet montowały mi sprytne chłopaki z Synergio. Długo się zastanawiałem niemal do ostatniego momentu, bo wiadomo nikt nie miał wcześniej z rodziny ani znajomych i uważam, ze to strzał życia. Mimo, ze to sporo kasy, porównywalnie do kotła gazowego vissmana to jednak korzystam z energii której nigdy nie zabraknie i przede wszystkim jest darmowa, a ci ze wschodniej granicy zawsze mogą kurek zakręcić i ceny podwyższyć. Mam nadzieje ze awarii nie będzie i posłuży co najmniej ze 20-25 lat. Jeśli ktoś ma wątpliwości pozbądźcie się ich. Warto.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa