Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

użytkowanie w skali roku

2 Odpowiedzi, 2145 Wyświetleń

Nordi

2021-11-25, 11:20:50
Unregistered
Ceny nośników energii na dobre się rozszalały i taniej to już raczej nie będzie. Myślę o powietrznej pompie ciepła, ale wcześniej chciałbym poznać opinię aktywnych użytkowników. Jak użytkowanie i koszty w skali roku – z grzaniem wody użytkowej również.
  • Odpowiedz

Welim

2021-11-29, 12:08:21
Unregistered
Nie spodziewałem się, że to aż taki komfort – nie tylko cieplny ale również związany z automatyzacją procesu. Niby jak gaz, ale lepiej bo koszty za ogrzewanie i ciepła wodę niższe o połowę w relacji do spalania ekogroszku. Spalałem węgiel przez 30 lat aż w końcu powiedziałem dość. I to w punkt, kiedy ceny poszybowały do horrendalnych kwot. Specjaliści przyjechali, pomierzyli, zbadali mostki cieplne. Dom dociepliłem, wymieniłem kaloryfery, trochę rur i zamontowali powietrzna pompę ciepła. Do tego na dachu mam 10 kwp fotowoltaiki z modułami LG. Po roku odczuwam ulgę i widzę spore oszczędności. Do tego nie kopcę, gdyby jeszcze sąsiedzi poszli za moim przykładem. A i otrzymałem 33 tysiące zł zwrotu poniesionych kosztów. Pełna modernizacja ogrzewania i wymiana węgla na oze to genialne rozwiązanie. Polecam wszystkim się, zastanawiają albo powątpiewają
  • Odpowiedz

Johnnyxguazy

2025-10-22, 16:45:18
GeorgusZibVU
skaskanew.ru details gratiavitae click here slame-rp.ru source agrorubo.ru click here to learn more flamandrose source fantastikmir.ru learn more pavel3333 source vladgate visit the site vr-point source homeimprovementstore details craftingmaterials site modernlighting.ru modernlighting
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa