Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

wybuchowy kominek Iskierka z płaszczem wodnym czy warto kupować?

3 Odpowiedzi, 5524 Wyświetleń

imperatormaly

2008-11-12, 09:47:23
Unregistered
kupiłem kominek z płaszczem wodnym Iskierka prod.Inotec z zestawem solarnym do podłączenia w układzie z piecem gazowym. Pierwsza ekipa autoryzowana przez przdstawiciela producenta źle zmontowała cały zestaw groził wybuchem. Następny przedstawiciel producenta z Legionowa przerobił układ ale nie był w stanie zgrać z piecem gazowym. W efekcie układ solarny nie grzeje wody, kominek z płaszczem osiąga temperaturę wrzenia wtedy wyciągamy drewno.
Zarówno producent firma Inotec jak i monter Żak z Legionowa mówią jednym głosem, że nie ma obawy wybuchu. Według mnie pompy są przegrzane i nie pompują dobrze wody i cały układ grozi wybuchem. Wyłączyłem kominek bo boję się awarii.

Czy ktoś miał takie problemy z monterami, to chyba ludzie niedouczeni i bez uprawnień do montażu takich urządzeń.
Czy trzeba mieć uprawnienia jak elektryk czy gazownik do montażu kominka / kolektorów / zestawów podłaczonych do pieca gazowego?
  • Odpowiedz

Piotrek Z

2008-12-02, 12:00:06
Unregistered
Łącze się w bólach.
Ale co nieco już rozgryzłem, może mógłbym coś doradzić.
  • Odpowiedz

plum

2008-12-17, 04:06:52
Unregistered
Witam!
Opisz mi dokładnie te problemy (najlepiej z paroma zdjęciami kotłowni i solara), postaram się pomóc
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa