Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

Wybór kotła na pellet

6 Odpowiedzi, 8254 Wyświetleń

Daro77

2010-08-24, 18:58:30
Unregistered
Witam, jestem na etapie wyboru kotła grzewczego głównie na pellet. Mam w okolicy dobrego dostawcę i zdecydowany jestem na właśnie tego typu paliwo. Jednak tych producentów jest tylu że cięzko się na któregoś zdecydować. Napewno nie chce kostrzewy gdyż mój znajomy ma ich kocioł i nie polecał mi ich. Jaki kocioł 20kW wybrać ?
  • Odpowiedz

Fabian

2010-08-24, 19:25:49
Unregistered
Ja ci moge polecić kocioł włoskiej firmy D'Alessanro Termomecanica model CSI. Mam taki i nie zawiódł mnie on do tej pory ani razu. Można w nim palić ekogroszkiem ale ja go stosuje głównie do pelletu bo do niego on jest głównie przystosowany. Ma dobrą automatykę - zapalarkę, kontroler spalania, system podtrzymania płomienia i takie tam.
  • Odpowiedz

Daro77

2010-08-25, 18:13:36
Unregistered
A gdzie te kotły moge obejrzeć bo nie moge znaleźć ich nigdzie w sieci ?
  • Odpowiedz

Fabian

2010-08-25, 18:34:19
Unregistered
ja kupowałem je z firmy gizex, na ich stronie powinieneś je zobaczyć
  • Odpowiedz

Daro77

2010-08-25, 18:51:15
Unregistered
Dzięki, znalazłem ich stronke. Przyjrze im się trochę bliżej
  • Odpowiedz

Daro77

2010-09-06, 15:40:43
Unregistered
i zakupiony, zdecydowałem się właśnie na ten CSI. Ma wszystko na czym mi zależało - dwa systemy podawania powietrza do spalania, zapalarkę z kontrolerem spalania i system podtrzymywania płomienia. Jak go oglądałem to wydaję się solidny i producent mówi że trwałość korpusu to 12-15 lat. Jak go podłączą to napisze jak sie sprawuje
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa