Nie jestem z branży instalacyjnej, ale ponieważ kupiłem mieszkanie, a w mieszkaniach standardowo montują piece dwufunkcyjne postanowiłem trochę postudiować temat. Aktualnie w mieszkaniu które wynajmuję mam przepływowy podgrzewacz wody junkersa, a c.o z sieci miejskiej i cholera mnie bierze jak używam tego urządzenia. W kuchni przy zmywaniu nie moge delikatnie odkręcić kranu bo piec się nie właczy, pod prysznicem lubię chłodną wodę więc też cięzko wyregulować. Teraz chciałbym zamontować piec jednofunkcyjny z zamknietą komorą+zasobnik. Mieszkanie 50m2 więc piec im mniejszej mocy tym lepiej bo z tego co wiem to teoretycznie 5kW wystarczy na c.o. Rodzina jak narazie ja i zona + kiedyś 2 dzieci. Myślałem o takim zestawie piec o najmniejszej mocy jaki znalazłem to Termet Unico-24 Turbo GCO-24-01-24 (7-24kW) lub Kocioł Termet Unico-13 Turbo GCO-24-01-13 (7-13kW) + zasobnik firmy BIAWAR 60l. Co myślicie o takim zestawie.
1. Czy te piece są dobre ( jak z serwisem, koszty napraw) może polecacie jakiś inny piec?
2. Jak z zasobnikiem wody? dobra pojemność dla takiej rodziny, jakośc zasobników tej firmy?
3. W kuchni jeszcze myśle zamontować mały elektryczny przepływowy podgrzewacz wody zeby przygotowywał wodę do czasu aż dopłynie ciepła z zasobnika.
Mile widziane inne propozycje rozwiązań.
1. Czy te piece są dobre ( jak z serwisem, koszty napraw) może polecacie jakiś inny piec?
2. Jak z zasobnikiem wody? dobra pojemność dla takiej rodziny, jakośc zasobników tej firmy?
3. W kuchni jeszcze myśle zamontować mały elektryczny przepływowy podgrzewacz wody zeby przygotowywał wodę do czasu aż dopłynie ciepła z zasobnika.
Mile widziane inne propozycje rozwiązań.
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA