Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

D'Alessandro CSI - opinie użytkówników

15 Odpowiedzi, 37812 Wyświetleń

Daro77

2010-12-16, 14:15:55
Unregistered
Witam, chciałbym założyć wątek dla użytkowników tego kotła. Ja mam go już trzeci sezon i nie miałem z nim jeszcze problemów. Jak wam się on sprawuje, czym głównie palicie i jakie macie ustawienia na sterowniku ?
  • Odpowiedz

Fabian

2010-12-21, 13:56:01
Unregistered
Ja po 4 sezonach dopiero wymieniałem ślimaka. Dobrze przemyślane ma położenie miejsc które trzeba czyścić - szybko można go przeczyścić. No i wygoda - nigdy nie byłem zwollennikiem spędzania połowy dnia wkotłowni
  • Odpowiedz

Cezar

2011-01-12, 13:20:59
Unregistered
ja pale głównie pelletem ale przepalałem też groszkiem i łykał bez problemów. Oprócz zapalarki i dobrego systemu napowietrzania to chyba największym atutem jest sterownik. Prosty w obsłudze ale funkcjalny - pogodówka, współpraca z trzema pompami i dostosowywanie mocy kotła do zapotrzebowania
  • Odpowiedz

Fabian

2011-01-21, 14:55:22
Unregistered
Mi najbardziej do gustu przypadła zapalarka - za nic nie wróciłbym do zwykłego kotła na węgiel.
  • Odpowiedz

Cezar

2011-01-28, 09:32:58
Unregistered
U mnie to pierwszy kocioł ale nie zamieniłbym go na inny. Sąsiad ma kostrzewe też na pellet i pełno przygód z nią związanych - jak nie sonda to cos innego. Tutaj jedynie zrywało mi zawleczke jak miałem jakiś trefny pellet. Teraz pale głównie goldPelletem i jest gitara
  • Odpowiedz

grzejnik

2011-02-09, 13:14:21
Unregistered
Znajomy ma taki piec i nie narzeka, choć ten jest mocno zautomatyzowany, ale jak dotąd nic tam się nie popsuło.

Wszystko działa jak należy - automatyczna zapalarka i kontrolery temperatury robią wszystko same. Ale słyszałem też, że czasem psuje się ślimak i trzeba go wymieniać. Na osłodę producent daje chyba 10 czy 12 lat z tego co mi znajomy mówił.
  • Odpowiedz

Fabian

2011-02-11, 14:25:31
Unregistered
Mnie jeszcze pozytywnie zaskoczył w momencie kiedy zabrakło prądu - automatycznie wyłączył się a w momencie kiedy wznowiono dostawy sam się włączył, rozpalił i nagrzał do normalnej temperatury
  • Odpowiedz

Cezar

2011-02-17, 14:14:53
Unregistered
A próbowałeś spalać w nim jakieś ziarna ? Przy zakupie mówili że dobrze sobie radzi z nimi ale jeszcze nie testowałem - trzymam się pelletu.
  • Odpowiedz

Fabian

2011-02-18, 14:03:02
Unregistered
Paliłem swojego czasu owsem i mieszanką owsu i pelletu - dobrze sobie radzi z nimi. Śmiało można palić samym owsem.
  • Odpowiedz

milus

2012-02-16, 21:58:26
Unregistered
Za pare dni staną się posiadaczem kotła CSI 20, już nie mogę się doczekać !
  • Odpowiedz

milus

2012-03-04, 21:22:16
Unregistered
Od tygodnia użytkuje kocioł CSI 20. Jak dobrać ilość, prędkość podawania pellets?
  • Odpowiedz

krisk

2013-01-08, 22:35:17
Unregistered
Cezar napisał(a):U mnie to pierwszy kocioł ale nie zamieniłbym go na inny. Sąsiad ma kostrzewe też na pellet i pełno przygód z nią związanych - jak nie sonda to cos innego. Tutaj jedynie zrywało mi zawleczke jak miałem jakiś trefny pellet. Teraz pale głównie goldPelletem i jest gitara
Zrywanie zawleczki to przypadłość ślimaka przy użytkowaniu peletu... zbyt wysoka temp. w kotle mała liczba spiekania peletu powoduja że pali sie on już w podajniku i drobinki żużla zakleszczają ślimak
Leczenie: Kupować sprawdzony i pewny towar
Będzie hulał aż miło
Pozdrawiam
"Czytanie to forma rozwiązywania
problemów w najmniej oczekiwanym momencie"

Wielu myśli że ktoś może ... ale wszyscy potrafią....
  • Odpowiedz

burza

2013-11-04, 11:03:07
Unregistered
Witam jestem posiadaczem kotła csi 18 od 6 lat mam pytanie ile średnio spalacie pelletu.Ja spalam ok 4-5 ton 120m
  • Odpowiedz

Ignacy

2013-11-20, 09:26:36
Unregistered
pale pell maxem od ........ wychodzi mi średnio 5-6 ton.
  • Odpowiedz

luk1969

2016-12-30, 03:15:50
Unregistered
Witam. Posiadam CSI20. Czy jest ktoś kto ma podobny piec i może pomóc technicznie? Wydaje mi się ,że dużo spala pelletu ok 40-45kg/dobę. Dom 115 dołu, ogrzewanie podłogowe ,w 3 pokojach kaloryfery. Poddasze nie zamieszkałe, nie ocieplone. Chciałbym się dowiedzieć jakie parametry ustawić?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa