Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

D'Alessandro CSI - opinie użytkówników

15 Odpowiedzi, 40495 Wyświetleń

Daro77

2010-12-16, 14:15:55
Unregistered
Witam, chciałbym założyć wątek dla użytkowników tego kotła. Ja mam go już trzeci sezon i nie miałem z nim jeszcze problemów. Jak wam się on sprawuje, czym głównie palicie i jakie macie ustawienia na sterowniku ?
  • Odpowiedz

Fabian

2010-12-21, 13:56:01
Unregistered
Ja po 4 sezonach dopiero wymieniałem ślimaka. Dobrze przemyślane ma położenie miejsc które trzeba czyścić - szybko można go przeczyścić. No i wygoda - nigdy nie byłem zwollennikiem spędzania połowy dnia wkotłowni
  • Odpowiedz

Cezar

2011-01-12, 13:20:59
Unregistered
ja pale głównie pelletem ale przepalałem też groszkiem i łykał bez problemów. Oprócz zapalarki i dobrego systemu napowietrzania to chyba największym atutem jest sterownik. Prosty w obsłudze ale funkcjalny - pogodówka, współpraca z trzema pompami i dostosowywanie mocy kotła do zapotrzebowania
  • Odpowiedz

Fabian

2011-01-21, 14:55:22
Unregistered
Mi najbardziej do gustu przypadła zapalarka - za nic nie wróciłbym do zwykłego kotła na węgiel.
  • Odpowiedz

Cezar

2011-01-28, 09:32:58
Unregistered
U mnie to pierwszy kocioł ale nie zamieniłbym go na inny. Sąsiad ma kostrzewe też na pellet i pełno przygód z nią związanych - jak nie sonda to cos innego. Tutaj jedynie zrywało mi zawleczke jak miałem jakiś trefny pellet. Teraz pale głównie goldPelletem i jest gitara
  • Odpowiedz

grzejnik

2011-02-09, 13:14:21
Unregistered
Znajomy ma taki piec i nie narzeka, choć ten jest mocno zautomatyzowany, ale jak dotąd nic tam się nie popsuło.

Wszystko działa jak należy - automatyczna zapalarka i kontrolery temperatury robią wszystko same. Ale słyszałem też, że czasem psuje się ślimak i trzeba go wymieniać. Na osłodę producent daje chyba 10 czy 12 lat z tego co mi znajomy mówił.
  • Odpowiedz

Fabian

2011-02-11, 14:25:31
Unregistered
Mnie jeszcze pozytywnie zaskoczył w momencie kiedy zabrakło prądu - automatycznie wyłączył się a w momencie kiedy wznowiono dostawy sam się włączył, rozpalił i nagrzał do normalnej temperatury
  • Odpowiedz

Cezar

2011-02-17, 14:14:53
Unregistered
A próbowałeś spalać w nim jakieś ziarna ? Przy zakupie mówili że dobrze sobie radzi z nimi ale jeszcze nie testowałem - trzymam się pelletu.
  • Odpowiedz

Fabian

2011-02-18, 14:03:02
Unregistered
Paliłem swojego czasu owsem i mieszanką owsu i pelletu - dobrze sobie radzi z nimi. Śmiało można palić samym owsem.
  • Odpowiedz

milus

2012-02-16, 21:58:26
Unregistered
Za pare dni staną się posiadaczem kotła CSI 20, już nie mogę się doczekać !
  • Odpowiedz

milus

2012-03-04, 21:22:16
Unregistered
Od tygodnia użytkuje kocioł CSI 20. Jak dobrać ilość, prędkość podawania pellets?
  • Odpowiedz

krisk

2013-01-08, 22:35:17
Unregistered
Cezar napisał(a):U mnie to pierwszy kocioł ale nie zamieniłbym go na inny. Sąsiad ma kostrzewe też na pellet i pełno przygód z nią związanych - jak nie sonda to cos innego. Tutaj jedynie zrywało mi zawleczke jak miałem jakiś trefny pellet. Teraz pale głównie goldPelletem i jest gitara
Zrywanie zawleczki to przypadłość ślimaka przy użytkowaniu peletu... zbyt wysoka temp. w kotle mała liczba spiekania peletu powoduja że pali sie on już w podajniku i drobinki żużla zakleszczają ślimak
Leczenie: Kupować sprawdzony i pewny towar
Będzie hulał aż miło
Pozdrawiam
"Czytanie to forma rozwiązywania
problemów w najmniej oczekiwanym momencie"

Wielu myśli że ktoś może ... ale wszyscy potrafią....
  • Odpowiedz

burza

2013-11-04, 11:03:07
Unregistered
Witam jestem posiadaczem kotła csi 18 od 6 lat mam pytanie ile średnio spalacie pelletu.Ja spalam ok 4-5 ton 120m
  • Odpowiedz

Ignacy

2013-11-20, 09:26:36
Unregistered
pale pell maxem od ........ wychodzi mi średnio 5-6 ton.
  • Odpowiedz

luk1969

2016-12-30, 03:15:50
Unregistered
Witam. Posiadam CSI20. Czy jest ktoś kto ma podobny piec i może pomóc technicznie? Wydaje mi się ,że dużo spala pelletu ok 40-45kg/dobę. Dom 115 dołu, ogrzewanie podłogowe ,w 3 pokojach kaloryfery. Poddasze nie zamieszkałe, nie ocieplone. Chciałbym się dowiedzieć jakie parametry ustawić?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa