Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

Jaki piec? Macie jakichs sprawdzonych producentow?

28 Odpowiedzi, 46518 Wyświetleń
1 2 Dalej

Kasia74

2008-12-09, 14:32:51
Unregistered
witam,

chciałabym zakupić piec do c.o. ale im dłużej oglądam oferty różnych producentów, tym większe mam wątpliwości, kogo wybrać najlepiej...
Czy macie jakichś sprawdzonych producentów??

Obecnie mam dylemat pomiędzy De Dietrich a Brotje:

http://www.ogrzewanie.sklep.pl//index.ph...e8724c17fe

http://www.ogrzewanie.sklep.pl/index.php...1ee3bd0274

Jest tyle różnych pieców, że nie wiem, który czym się różni.

Z góry dziękuję,
K.forum
  • Odpowiedz

ogrzewnictwo

2008-12-10, 22:39:23
Unregistered
witam

Producentów jest wielu,jak sama stwierdziłaś, najlepiej wybierz takiego gdzie oferują montaż, serwis itp blisko twojego miejsca zamieszkania, żeby potem w razie jakiegoś nieszczęścia czekać na serwisantów nie wiadomo ile albo na sam montaż :-))) To takie najbardziej lakoniczna odpowiedź, a producenci to jak najbardziej Viessman
  • Odpowiedz

Kasia74

2008-12-17, 11:11:29
Unregistered
Heh. Jeszcze nie zdecydowałam się na żaden, mam nadzieję, że już niedługo. Dzięki za radęSmile
  • Odpowiedz

Jaro

2008-12-23, 19:39:47
Unregistered
Mam pytanie: co najczęściej nawala w kotłach? Nie mam doświadczenia w eksploatacji kotłów, choć zawodowo jestem jak najbardziej w branży. Osobiście szukam kotła do domu na wsi. Najbardziej odpowiadałby mi kocioł olejowy, jednakowoż ceny zaczynają się od 7 tyś zł i są to spore kloce, najczęściej żeliwne. Firma Torus oferuje takie kotły, palnik można sobie dokupić np. Girscha. Inne firmy to już odpowiednio wyższe ceny, troche za wysokie jak dla mnie, póki co.
  • Odpowiedz

plum

2009-01-03, 20:28:32
Unregistered
Witaj Jaro!
Posłuchaj, nie zaczynajmy budowy samochodu od silnika. Najpierw określ powierzchnię domu, standard izolacji ścian dachu i okien, ile masz procentowo grzejników a ile podłogówki, czy mamy inne żródła ciepła i co robimy z ciepłą wodą oraz jak wygląda sprawa komina. Wtedy coś wymyślimy.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Jaro

2009-01-10, 16:31:42
Unregistered
Siemano. W domu same grzejniki, szacuję że potrzeba mi ok 12-14 kW. Co do wody, to sprawa jest otwarta, narazie mam bojler. Komin jest. Czy są kotły olejowe z zamkniętą komorą spalania? Kocioł musiałby stać w kuchni.
  • Odpowiedz

przem

2011-05-03, 19:47:25
Unregistered
Zębiec też robi dobre kotły i znam wielu użytkowników co sobie chwalą te kotły. Planujemy wymianę kotła na jesieni i w grę wchodzi właśnie Zębiec.
  • Odpowiedz

Fabian

2011-05-04, 14:05:52
Unregistered
Patrze temat odżył po kilku latach - przez ten czas sporo się zmieniło. Ja pale pelletem i ogrzewanie tego typu paliwem wcale nie jest luksusem jak wielu jeszcze uważa. Jestem zadowolony z kosztów ogrzewania i wygody jaki zapewnia mi mój kocioł. Korzystam z D'alessandro CSI i z czystym sumieniem mogę polecić go wszystkim osobom chcącym ogrzewać swój dom pelletem.
  • Odpowiedz

tofik

2011-05-12, 13:14:35
Unregistered
Niedawno skorzystałem z serwisu <REKLAMA> Tam właśnie wybrałem nowy kocioł a dokładnie ZĘBIEC KP. i dostarczyli mi go za darmo. Jak na razie to nie wiem jak się sprawuje bo sezon grzewczy już minął więc jeszcze nie jest ochrzczony.
  • Odpowiedz

ogrzewnictwo

2011-05-12, 13:20:41
Unregistered
Witam .Po raz kolejny administracja prosi o przekazywanie adresów na priv .Z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

AnTonik

2011-06-22, 16:20:14
Unregistered
tofik napisał(a):Niedawno skorzystałem z serwisu <REKLAMA> Tam właśnie wybrałem nowy kocioł a dokładnie ZĘBIEC KP. i dostarczyli mi go za darmo. Jak na razie to nie wiem jak się sprawuje bo sezon grzewczy już minął więc jeszcze nie jest ochrzczony.

Ale wybierałeś przez stronę czy korzystając z konfiguratora, który udostępniają z aplikacją jakikociol.pl? Pytam, bo przymierzam się do zakupu i pomysł takiej aplikacji wydaje mi się bardzo sensowny.
  • Odpowiedz

tofik

2011-06-22, 20:02:31
Unregistered
Najpierw skorzystałem z tego konfiguratora Zębca a potem z tamtej stronki bo były promocje. Konfigurator jest bardzo pożyteczny.
  • Odpowiedz

AnTonik

2011-06-22, 20:12:36
Unregistered
tofik napisał(a):Najpierw skorzystałem z tego konfiguratora Zębca a potem z tamtej stronki bo były promocje. Konfigurator jest bardzo pożyteczny.

I rzeczywiście przekłada się na real jakoś ten konfigurator? W jakim czasie dali Ci odpowiedź z Zębca? Właśnie zależało mi na zweryfikowaniu na ile to działa tak naprawdę i czy nie jest bajerem po prostu na stronie...
  • Odpowiedz

tofik

2011-06-30, 20:04:12
Unregistered
Odezwał się konsultant z Zębca na drugi dzień ale może dlatego że wypełniałem ten formularz po 17. Możesz skorzystać z konfiguratora ale nie musisz wybierać kotła jaki ci dopasują.
  • Odpowiedz

Adrian

2011-08-22, 08:46:39
Unregistered
Witam
Zgadzam się z kolegą, że ważne jest w tym wypadku jak daleko jest do autoryzowanego serwisanta. Pamietać należy, że dochodzą dodatkowe koszty - rozruch, przeglądy - nie tylko płacimy za usługę ale i za dojazd. Należy rozpatrzyć problem całościowo.
Ja polecam kotły firmy ATTACK. Jest to firma słowacka, która produkuje kotły dla czołowyc marek od wielu lat. Obecnie wchodzi na polski rynek z własnymi produktami. Mają bardzo duży wybór - kotły stojące mają wymiennik żeliwny.
Można nabyć go poprzez firmę KLIMOSZ
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

AnTonik

2011-09-01, 08:45:34
Unregistered
tofik napisał(a):Odezwał się konsultant z Zębca na drugi dzień ale może dlatego że wypełniałem ten formularz po 17. Możesz skorzystać z konfiguratora ale nie musisz wybierać kotła jaki ci dopasują.

Trochę mnie tu nie było, więc nie śledziłem wątku. Faktycznie odzywają się od ręki, doradzają nie narzucając i pomagają podjąć decyzję obiektywnie odpowiadającą potrzebom. Plus dla Zębca. Zdecydowałem się.
  • Odpowiedz

timon

2011-12-31, 20:41:00
Unregistered
To może się pochwalisz jaki kocioł jest w twoim posiadaniu? Może Merkury? Bo sam się przymierzam do zakupu Zębcowego kociołka i najbardziej właśnie podoba mi się Merkury.
  • Odpowiedz

lukas42

2012-02-27, 07:29:35
Unregistered
dzień dobry
ja uważam że dobrym rozwiazaniem jest green power na stronie
kupiłem tam kocioł eko-max 4 i naprawdę jestem zadowolnony. odpowiednik defro duo z tym że ma ruszta wodne, a co do serwisu to mają w całej polsce i podbno są w 42 godziny a nie jak inni w 2 tygodnie. pozdrawiam
  • Odpowiedz

mirjan

2013-01-17, 14:32:54
Unregistered
witam. Jezeli ma ktos kociol green power ,bardzo prosze o info. jak sie sprawuje w eksploatacji. dzikuje
  • Odpowiedz

mirjan

2013-01-18, 08:18:30
Unregistered
lukas42 napisał(a):dzień dobry
ja uważam że dobrym rozwiazaniem jest green power .
kupiłem tam kocioł eko-max 4 i naprawdę jestem zadowolnony. odpowiednik defro duo z tym że ma ruszta wodne, a co do serwisu to mają w całej polsce i podbno są w 42 godziny a nie jak inni w 2 tygodnie. pozdrawiam
Witam. Lukas 42 A moze ty napiszesz wiecej na temat tego kotla.
  • Odpowiedz

marek.lawendowski

2013-05-16, 12:53:50
Unregistered
Ja mam kocioł KJ G firmy Piecbud, kocioł z podajnikiem, także praktycznie nie ma jak się przy nim napracować. Ładnie się spisuje, także nie mam co narzekac na zakup.
  • Odpowiedz

Michalowicz

2013-06-24, 08:27:35
Unregistered
U mnie w firmie używamy kotła od firmy .........<reklama ;pozdrawiam ;Admin> a dokładnie z podajnikiem ślimakowym KMB-RP. Mają różne moce, więc i do ogrzewania domu się nada. Zachęciło nas to, że dają aż 5 lat gwarancji , a po za tym wiele jest pozytywnych opinii od osób, które tez korzystają z kotłów tej firmy.
  • Odpowiedz

bartek87

2013-07-29, 21:15:34
Unregistered
Obecnie szukam porządnego kotła CO do domu jednorodzinnego o pow. 230 mkw. Myślałem o firmie <reklama>, sporo dobrych opinii o nich czytałem, i chciałbym zweryfikować czy warto. Smile Wstępnie myślę nad modelem <reklama>. Może ktoś użytkuje ten kocioł?
  • Odpowiedz

ciemnechmury

2013-10-07, 18:04:54
Unregistered
Witam!
Jestem zainteresowany zakupem kotła z podajnikiem na ekogroszek.
Proszę o podpowiedzi jaki wybrać kocioł! jest bardzo różnych kotłów różnych producentów.
Mi osobiście podoba się kocioł MATIX < Reklama ,Pozdrawiam ,Admin>
Bardzo ładnie wykończone, dobre parametry, dzwoniłem do firmy i powiedzieli mi, że są produkowane z atestowanych blach, cięte laserem, elementy są gięte na prasach krawędziowych, stosowane są dobre sterowniki i podajniki! Wygląda na profesjonalny produkt! proszę niech ktoś napisze jak się spisują te kotły.
pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-10-07, 18:07:34 przez ciemnechmury.)
  • Odpowiedz

irena32

2016-11-24, 17:46:41
Unregistered
Ktoś już napisał, a ja powtórzę - nie patrz na nic poza dostępnością serwisantów w Twojej najbliższej okolicy. Jak mi ostatnio zaśpiewali za dojazd do przysiadłam... z wrażenia Smile
  • Odpowiedz
1 2 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa