Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

komin

4 Odpowiedzi, 8897 Wyświetleń

syron

2011-01-15, 13:44:20
Unregistered
witam,
mam w domu centralne z obiegiem wymuszonym,wszystko jest okey poza kominem,wymurowany jest z cegly 25x25cm(srednica otworu)wysokos 6m.pale weglem i drewnem,z komina na dole z wyczystki przez caly czas wydobywa mi sie taka czarna substancja(maz),komin jest suchy do okola i na calej wysokosci tylko dolem mi wlasnie takie cos wycieka,palilem juz wszystkimi rodzajami opalu i nic nie pomaga,niewiem jak rozwiazac ten problem,czy ktos moze mi pomóc,z góry dziekuje i pozdrawiam.
  • Odpowiedz

majek

2015-03-31, 12:12:46
Unregistered
podnieś temperature spalania - powinno pomóc
  • Odpowiedz

olaW

2015-04-15, 10:22:21
Unregistered
Póki co wrzuć do pieca środek oczyszczający komin ale to jedynie chwilowe rozwiązanie
  • Odpowiedz

Beben77

2019-01-17, 14:40:19
Unregistered
Ta maź o której mówisz to kreozot - inaczej sadza szklista - poczytaj https://mkgdynia.pl/kreozot-sadza-szklista. Może to być zbyt duża zmiana temperatur jeżeli nie masz zamontowanego wkładu i wydziela się kondensat. Kolejną możliwością jest, tak jak pisał poprzednik, zbyt niska temperatura na kotle.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa