Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

Jaki kominek wybrać do domu 160m2

11 Odpowiedzi, 22580 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Brestus

2011-09-06, 12:31:02
Unregistered
Witam.
Chciałbym, aby kominek był bardzo istotnym źródłem ciepła w moim domu. Jaki sprzęt najlepiej wybrac i jak wspomóc ten typ ogrzewania. Jakie technologie mogę zastosować, aby grzać wydajnie? Jak to by było z wymiennikiem ciepła? Czy się opłaca?

Jan

2011-11-29, 07:14:24
Unregistered
Na stronie MAKROTERMU znajdziesz kalkulator kosztów ogrzewania, i konfigurator ogrzewania. Mnie to pomogło rozwiać wątpliwości kiedy martwiłem się co wybrać przy budowie mojego domu.

orlando

2011-12-27, 21:33:29
Unregistered
Ja również polecam kominki z ..................... sam kupiłem z polecenia teścia i nie żałuję. Mają swoją ofertę w internecie Smile
Reklama - pozdrawiam Admin

tomanos

2013-02-16, 13:00:30
Unregistered
Jan napisał(a):Na stronie MAKROTERMU znajdziesz kalkulator kosztów ogrzewania, i konfigurator ogrzewania. Mnie to pomogło rozwiać wątpliwości kiedy martwiłem się co wybrać przy budowie mojego domu.

O widzę, że kolega też korzystał z usług tej firmy Smile mnie nic innego nie pozostało jak podpisać się pod owymi słowamiSmile polecam również

zyber3

2013-05-15, 17:12:08
Unregistered
Jeśli chcesz dom ogrzewać kominkiem, to wybierz odpowiedni płaszcz wodny. Kominek i jego obudowa jest w sumie bez znaczenia, jednak płaszcz to sprawa najistotniejsza. W internecie też ostatnio szukałem wkładów wodnych i znalazłem stronę producenta
Kontaktowałem się z nimi, ceny nawet przyzwoite, bardzo miła obsługa

WkladyKominkowe_net_pl

2013-09-30, 09:46:36
Unregistered
Akurat tak się składa,że zajmujemy się kominkami zarówno z wkładem powietrza jak i wodnym,wiec chętnie pomożemy i doradzimy jeżeli wątek w dalszym ciągu jest aktualny.

sunshines

2013-12-13, 07:53:20
Unregistered
Brestus napisał(a):Witam.
Chciałbym, aby kominek był bardzo istotnym źródłem ciepła w moim domu. Jaki sprzęt najlepiej wybrac i jak wspomóc ten typ ogrzewania. Jakie technologie mogę zastosować, aby grzać wydajnie? Jak to by było z wymiennikiem ciepła? Czy się opłaca?
Jestem posiadaczką kominka zamkniętego z płaszczem wodnym i nie mogę na niego narzekać. kominki wodne [REKLAMA]Jako ogrzewanie domu sprawdza się bardzo dobrze. Jedyny minus jest taki że trzeba czyścić szybę ale są specjalne środki, króre pozwalają na szybkie i łatwe czyszczenie. Co do kominka otwartego to niewiele mogę powiedziec ale z tego to się wcześniej orientowałam to można go wykorzystywać tylko do jednego pomiesczenia.

WkladyKominkowe_net_pl

2014-01-14, 12:25:55
Unregistered
I jak ostatecznie kwestia kominka,zdecydowałeś się już na któryś? Jeżeli tak to koniecznie daj znać na forum,jesteśmy bardzo ciekawi Twojej odpowiedzi i w dalszym ciągu służymy radą oraz pomocą.

ynos89

2017-10-25, 11:40:20
Unregistered
Sprawdź jeszcze jaką ofertę posiada sklep internetowy [reklama] W sklepie internetowym zamówisz najlepsze systemy kominowe - rozwiązanie idealne dla osób poszukujących bezpiecznych, ekonomicznych i praktycznych technologii o wyjątkowej trwałości. W ofercie znajdziesz kominy do kominka produkowane z materiałów pochodzących od najlepszych producentów. Systemy kominowe to obecnie rozwiązanie powszechnie stosowane w budownictwie mieszkalnym. Ze względu na swoje liczne zalety, technologia ta w wielu aspektach przewyższa tradycyjne kominy murowane.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-10-30, 14:00:09 przez ynos89.)

Arile

2017-11-22, 08:28:03
Unregistered

Wszystkim, którzy maja takie same pytanie polecam zajrzeć na [reklama] gdzie jest schemat tego co w całej instalacji grzewczej z wykorzystaniem kominka jest potrzebne. Do tego jest wytłumaczona zasada działania takiego ogrzewania oraz w jaki sposób eksploatować kominek. No i poruszają jeszcze kwestię jak to zrobić aby ogrzewanie kominkowe było maksymalnie wydajne. Tak więc uważam, że to będzie odpowiedź na zadane pytanie. A czy to się opłaca to sam musisz zobaczyć. Każdy raczej powie ci co innego w tym temacie

dariosob

2020-04-30, 13:08:27
Unregistered
A ja bym sie chciał was zabytać o wydajność kominków elektrycznych 3d. Wiem że taki kominek powinien byc traktowany jako dodatek ale ich moc sie ostatnio zwiekszyla. Dalej to dodatek tylko wizualny. Na stronie [reklama] Widziałem że mają niekótre mają moc aż 2kW to już chyba dużo?

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa