Musze zamontowac nowe okna na poddasze, bo stare całkiem sie rozsypały od starości. Oczywiście przy tym i nowy dach trzeba było zakładać. Okna zamówilismy na<reklama> bo maja chyba najlepszą jakośc na rynku. W marketach budowlanych i innych tego typu sklepach nietstey okna dachowe są kosmicznie drogie, albo tanie i byle jakiej jakości. Te sa drewniane i na dobrych profilach wiec mam nadzieję, że wytrzymają długie lata. Czy montowaliście je może samodzielnie?
Okna dachowe- ale jakie
9 Odpowiedzi, 9427 Wyświetleń
Może w pierwszej kolejności podaj jaki budżet posiadasz na zakup okna dachowego i doradzimy konkretną firmę,cena będzie tutaj głównym wyznacznikiem.
My mamy Veluxy i jestem bardzo zadowolona. Żadnych problemów jak dotąd z nimi nie było.
sylwia4012 napisał(a):Musze zamontowac nowe okna na poddasze, bo stare całkiem sie rozsypały od starości. Oczywiście przy tym i nowy dach trzeba było zakładać. Okna zamówilismy na<reklama> bo maja chyba najlepszą jakośc na rynku. W marketach budowlanych i innych tego typu sklepach nietstey okna dachowe są kosmicznie drogie, albo tanie i byle jakiej jakości. Te sa drewniane i na dobrych profilach wiec mam nadzieję, że wytrzymają długie lata. Czy montowaliście je może samodzielnie? Nigdy nie zdecydowałbym się na montaż samodzielnie jakichkolwiek okien. Sam zaznaczyłeś, że te poprzednie były stare. Wymiana w związku z powyższym wiąże się, z dobraniem odpowiednich profili czy ościeżnic. Dlatego najlepiej by było, jakbyś jednak postawił na jakąś profesjonalną firmę, gdyż może się okazać, że poprawki będą Cię więcej kosztować jak sam montaż. Ja np. bazowałem na tych informacjach [reklama] i uważam, że zbierając i weryfikując różną wiedzę, można wypracować sobie zdanie na temat samego montażu. Jednak sama decyzja o zmianie to za mało.
Ja jestem zdecydowanym 'fanem' okien 5 komorowych.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-03-07, 10:11:52 przez Yakin.)
Spotkałem się już z tego typu produktami i mogę zdecydowanie stwierdzić, że wykonywane tego typu technologią okno, jest solidne, mocne i co najważniejsze, na pewno ich użytkownicy mogą mówić o oszczędności. Co do konkretnych okien - w tym przypadku dachowych, to właśnie one muszą być wykonane z największą dozą solidności. Tylko wtedy mamy gwarancję, że oszczędzimy i zyskamy na ich montażu.
ja mam w domu okna Drutex i jestem zadowolony w zakupie nie były takie drogie, a wszytko z nimi ok
Nie jestem ekspertem w dziedzinie okien, ale skorzystałem z pomocy eksperta z firmy Atos. Doradził mi okna Inoutic i bardzo się cieszę, że mu zaufałem Okna świetne i bardzo dobrze mi służą już od jakiś 7 lat. Polecam zobaczyć sobie ofertę na [reklama], bo jest naprawdę fajna.
Z tego co ja wiem, to najpopularniejsze są okna obrotowe, które otwierają się wokół osi obrotu w połowie swojej wysokości. Ciekawym rozwiązaniem jest okno balkonowe, którego górne skrzydło uchyla się do góry, a dolne do przodu, tak że można wejść w głąb niego i wyglądać z dachu jak z balkonu. Na rynku można znaleźć także okna panoramiczne składające się z trzech dużych przesuwnych skrzydeł.
Rok temu do mojego nowego domu zakupiłem okna dachowe. Samemu nie montowałem, robiła to firma.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości