Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

Kierunek rozwoju - podnoszenie kwalifikacji

1 Odpowiedzi, 3431 Wyświetleń

spawel92

2016-12-18, 15:12:40
Unregistered
Witam,

Jestem na ostatnim roku Energetyki w specjalności "Energetyka Cieplna, Chłodnictwo i Klimatyzacja". Jestem generalnie osobą ogarniającą wszystkie przedmioty/zagadnienia przedstawiane na studiach, a nowe wiadomości, wyzwania nie stanowią dla mnie nigdy problemu.

Ostatnimi czasy zacząłem interesować się rozwijaniem swoich kwalifikacji, zdolności, konkretnych praktycznych umiejętności. W związku z tym zdecydowałem się pogłębić wiedzę z branży, w której odbywam specjalność.

Chciałbym prosić ludzi bardziej doświadczonych, pracujących na co dzień w zawodzie o poradę jakie kursy warto zrobić? Z jakimi programami warto się zapoznać? Może jakieś ciekawe poradniki, książki etc. ? Chętnie podjąłbym również pracę dodatkową ( taką, którą można wykonywać w domu lub wybrane dni tygodnia + weekendy ze względu na naukę ) w kierunku jednak o to trudno.

Bardzo lubię liczyć, wykonywać obliczenia np. cieplne, może audytorskie ? W tym też kierunku raczej chciałbym się rozwijać. Póki co znalazłem kursy w Warszawie zapoznające z obsługą programu revit w branży HVAC.

Oraz kurs Revit'a online.

Oczywiście podstawy programu AutoCAD są mi znane. Pracowałem również na ArcadiaTermo ( ale tylko pobieżnie ). Ostatnio także zaprojektowałem wg. poradnika online ogrzewanie podłogowe i konwekcyjne dla domku jednorodzinnego w programie do doboru Sankom. Są to tylko drobne zahaczenia o temat. Chciałbym się rozwijać konkretnie i zdobywać rzetelną wiedzę i umiejętności.

Proszę o porady!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-12-18, 15:13:12 przez spawel92.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa