Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

spalanie w kotle wodnym EKO-KWP 15

4 Odpowiedzi, 6137 Wyświetleń

jantari

2008-12-28, 20:12:49
Unregistered
Jestem nowym użytkownikiem kotła na eko-groszek,jest na stałe załączony od początku października.Wydaje mi się,że w miarę opanowałem nastawy na sterowniku R-501.Jednak jedno nie udaje mi się opanować,a mianowicie po spaleniu węgla w retorcie,dużo popiołu pozostaje na krawędziach retorty,tak że muszę codziennie ręcznie zrzucać popiół z krawędzi retorty do popielnika.Zmieniłem dostawcę eko-groszku na polecany przez wszystkich z Katowickiego Holdingu,ale to zjawisko pozostaje.Nie wiem na czym polega mój błąd ,może mam coś źle nastawione.Proszę o radę,jestem z okolic Bydgoszczy.
  • Odpowiedz

ogrzewnictwo

2008-12-29, 08:28:08
Unregistered
Witam

Myślę że może masz coś nie tak ustawione na automatyce, ale nie wymądrzam się :-) najlepiej będzie jak skontaktuje sie Pan(i) z producentem oni powinni coś zaradzić i nie straci Pan(i) gwarancji bo jak rozumie jest to nowy kocioł :-)

Pozdrawiam Admin
  • Odpowiedz

jantari

2009-12-15, 01:39:47
Unregistered
jaka może być przyczyna,że w ostatnim czasie /miesiącu/ w moim kotle EKO-KWP 15 Keller wysiadają bezpieczniki 2 A.Kiedy zauważę ,że kocioł przestaje pracować,palenisko jest już wygaszone i muszę ponownie rozpalać.Proszę o radę.
  • Odpowiedz

jantari

2009-12-19, 21:46:53
Unregistered
W sprawie o ktorej pisalem,gdy wysiadają bezpieczniki byl serwis bfabryczny,wszystko sprawdzili i powiedzieli,że z automatyką jest wszystko w porządku.Prawdopodobnie coś nie gra z pompą c.o.Co może być z pompą ?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa