Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Gree POMPY CIEPŁA
Klimatherm KLIMAKONWEKTORY
Klimor REKUPERACJA
Kaisai POMPY CIEPŁA
Toshiba TOSHIBA HVAC
Alnor REKUPERATORY
Haier POMPY CIEPŁA
Hitachi POMPY CIEPŁA
KAN SYSTEMY INSTALACYJNE
Novli GRZEJNIKI
Ferro TECHNIKA GRZEWCZA
Resideo ROZWIĄZANIA HVAC
Raychem Chemelex Elekt. Syst. GRZEWCZE
Rumet ARMATURA MOSIĘŻNA
Nordis POMPY CIEPŁA
Twoje Klimatyzatory ROZWIĄZANIA HVAC

Kociol ELEKTROMET EKO-KWP 15

6 Odpowiedzi, 21358 Wyświetleń

marian84

2007-05-23, 19:03:39
Unregistered
Kotly elektrmet...dobra jakosc tylko cena wygorowana. 15 kW w zupelnosci wystarczy. Jesli chodzi o zawor czterodrogowy to juz jest decyzja do podjecia przez hydraulika. Trojdrogowga rowniez by wystarczyla. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Rodzyn

2007-05-23, 20:00:48
Unregistered
Czy to jest opinia uzytkownika czy znawcy??Jesli uzytkownika to prosze o wiecej szczegolow na tematek eksploatacji.Dziekuje.Pozdrawiam
  • Odpowiedz

marian84

2007-05-23, 20:10:11
Unregistered
Znam ta firme i rozwiazania poniewaz pracowalem w branzy grzewczej. Jesli chodzi o uzytkowanie to kazdy chwali to co ma u siebie w domuSmilepozdrawiam...
  • Odpowiedz

janko1

2007-09-12, 18:20:58
Unregistered
Zawór mieszający z tego co ja słyszałem jest niezbędny w układach z programatorem pokojowym jeśli takowy jest podłączony do instalacji co.Jeśli chodzi o piec to posiadam taki 15 KW od zeszłego roku. Działa bezproblemowo rozpalasz co 3 do 7 dni zasypujesz podajnik czyszczenie raz na 1.5 miesiąca. Mieszkam na piętrze a kotłownie mam w piwnicy znudziło mi się latanie do kotłowni a dzięki temu kociołkowi mam czas na inne zajęcia. eko-groszek poworkowany wystarczyo tworzyć klapę podajnika zasypać nawet przed wyjsciem w niedziele do kościoła polecam
  • Odpowiedz

marian84

2007-09-18, 07:37:02
Unregistered
janko1 napisał(a):Zawór mieszający z tego co ja słyszałem jest niezbędny w układach z programatorem pokojowym jeśli takowy jest podłączony do instalacji co.Jeśli chodzi o piec to posiadam taki 15 KW od zeszłego roku. Działa bezproblemowo rozpalasz co 3 do 7 dni zasypujesz podajnik czyszczenie raz na 1.5 miesiąca. Mieszkam na piętrze a kotłownie mam w piwnicy znudziło mi się latanie do kotłowni a dzięki temu kociołkowi mam czas na inne zajęcia. eko-groszek poworkowany wystarczyo tworzyć klapę podajnika zasypać nawet przed wyjsciem w niedziele do kościoła polecam
Bez względu na to czy jest programator pokojowy czy nie to zawór mieszający 3 lub 4 drogowy jest niezbędny min. ze względu na bezpieczeństwo pracy kotła. Temp. powrotu wody do urządzenie nie może być niższa niż 55 stopni C. W przeciwnym wypadku może wystąpić roszenie kotła, a w następstwie przerdzewienie płaszczy wodnych. Zawór mieszający nie dopuszcza do takich sytuacji.
  • Odpowiedz

sławomir

2007-10-04, 19:05:08
Unregistered
A co powiesz nato że dawniej niebyło sterowników, zaworów a piece pracowały średnio 15latSmile
niebyło roszenia?
Najczęszczym powodem korozji pieca jest zastąpienie stali kotłowej zwykłą StsS, i ścianki 5 mm zamiast 6 mm trowej.
zawór natomiast powoduje upłynnienia pracy pieca, dawniej niestosowano sterowników, paliwo paliło sie swoim tempem, ekonomicznie(jak jazda samochodem po trasie), teraz dla wygody bardziej stosowane sa sterowniki z wentylatorami, (a to przypomina jazde samochodu na światłach gdzie się gazuje i zwalnia), Zawór załatwia sprawę i utrzymuje piec obieg piecw w jednakowej temperaturze co upłynnia pracę.
pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa