Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA
POMPY CIEPŁA

Kociol ELEKTROMET EKO-KWP 15

6 Odpowiedzi, 20468 Wyświetleń

marian84

2007-05-23, 19:03:39
Unregistered
Kotly elektrmet...dobra jakosc tylko cena wygorowana. 15 kW w zupelnosci wystarczy. Jesli chodzi o zawor czterodrogowy to juz jest decyzja do podjecia przez hydraulika. Trojdrogowga rowniez by wystarczyla. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Rodzyn

2007-05-23, 20:00:48
Unregistered
Czy to jest opinia uzytkownika czy znawcy??Jesli uzytkownika to prosze o wiecej szczegolow na tematek eksploatacji.Dziekuje.Pozdrawiam
  • Odpowiedz

marian84

2007-05-23, 20:10:11
Unregistered
Znam ta firme i rozwiazania poniewaz pracowalem w branzy grzewczej. Jesli chodzi o uzytkowanie to kazdy chwali to co ma u siebie w domuSmilepozdrawiam...
  • Odpowiedz

janko1

2007-09-12, 18:20:58
Unregistered
Zawór mieszający z tego co ja słyszałem jest niezbędny w układach z programatorem pokojowym jeśli takowy jest podłączony do instalacji co.Jeśli chodzi o piec to posiadam taki 15 KW od zeszłego roku. Działa bezproblemowo rozpalasz co 3 do 7 dni zasypujesz podajnik czyszczenie raz na 1.5 miesiąca. Mieszkam na piętrze a kotłownie mam w piwnicy znudziło mi się latanie do kotłowni a dzięki temu kociołkowi mam czas na inne zajęcia. eko-groszek poworkowany wystarczyo tworzyć klapę podajnika zasypać nawet przed wyjsciem w niedziele do kościoła polecam
  • Odpowiedz

marian84

2007-09-18, 07:37:02
Unregistered
janko1 napisał(a):Zawór mieszający z tego co ja słyszałem jest niezbędny w układach z programatorem pokojowym jeśli takowy jest podłączony do instalacji co.Jeśli chodzi o piec to posiadam taki 15 KW od zeszłego roku. Działa bezproblemowo rozpalasz co 3 do 7 dni zasypujesz podajnik czyszczenie raz na 1.5 miesiąca. Mieszkam na piętrze a kotłownie mam w piwnicy znudziło mi się latanie do kotłowni a dzięki temu kociołkowi mam czas na inne zajęcia. eko-groszek poworkowany wystarczyo tworzyć klapę podajnika zasypać nawet przed wyjsciem w niedziele do kościoła polecam
Bez względu na to czy jest programator pokojowy czy nie to zawór mieszający 3 lub 4 drogowy jest niezbędny min. ze względu na bezpieczeństwo pracy kotła. Temp. powrotu wody do urządzenie nie może być niższa niż 55 stopni C. W przeciwnym wypadku może wystąpić roszenie kotła, a w następstwie przerdzewienie płaszczy wodnych. Zawór mieszający nie dopuszcza do takich sytuacji.
  • Odpowiedz

sławomir

2007-10-04, 19:05:08
Unregistered
A co powiesz nato że dawniej niebyło sterowników, zaworów a piece pracowały średnio 15latSmile
niebyło roszenia?
Najczęszczym powodem korozji pieca jest zastąpienie stali kotłowej zwykłą StsS, i ścianki 5 mm zamiast 6 mm trowej.
zawór natomiast powoduje upłynnienia pracy pieca, dawniej niestosowano sterowników, paliwo paliło sie swoim tempem, ekonomicznie(jak jazda samochodem po trasie), teraz dla wygody bardziej stosowane sa sterowniki z wentylatorami, (a to przypomina jazde samochodu na światłach gdzie się gazuje i zwalnia), Zawór załatwia sprawę i utrzymuje piec obieg piecw w jednakowej temperaturze co upłynnia pracę.
pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Regulamin Polityka prywatności Kontakt Reklama
Kategorie Aktualności Promocje Artykuły Produkty
Serwisy
Nasze Portale klimatyzacja.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa